Hidegben is csíptek a Kalocsai Méhecskék (galéria)
Sport

Hidegben is csíptek a Kalocsai Méhecskék (galéria)

Három egyéni hiba három bekapott gól. Hiába működött jól csapatként a Szilády RFC a bajnoki címre is esélyes Kalocsai Méhecskék ellen az U16-os megyei labdarúgó-mérkőzésen, ezek a kihagyások miatt vereséget szenvedett a csapat. Mindkét oldalon jól felkészültek az edzők az ellenfélből, az eladott labdák, rövidzárlatok okozták a hazaiak vesztét.

Érdemes rápillantani az U16-os megyei labdarúgó-bajnokság tabellájára.  A 12. forduló előtt három ponttal volt a listavezető Kalocsai Méhecskék mögött a Szilády RFC úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Ebből is látszott, hogy mekkora jelentőséggel bírt a Méhecskék elleni szombat délelőtti, hazai mérkőzés. A Bundzsák Dezső Sportközpontban lejátszott találkozó szépszámú közönségének bizony be kellett öltöznie, mert késő őszre jellemző hőmérséklet volt. A fiúk viszont nagyon belekezdtek, mintha csak fel akarták volna melegíteni a drukkereiket.

A 6. percben egy eladott labda a hazai 16-os előtt és a szélvészgyors Kolompár Márk vezetést szerzett a vendégeknek. A Szilády nem roppant össze, két perccel később egy szép akció után Berta Donát egyenlített. Mindkét csapat jól felkészült a másikból, ez látszott a játékon. Arra azonban nem lehetett felkészülni, hogy egy újabb hiba után megint Kolompár Márk szerzett vezetést a vendégeknek. Mindenesetre az RFC megint talpraállt, Fodor Zsombor bátorsága és jó lövése ismét a legjobbkor jött. A szünetben 2-2 volt az eredmény.

A szünet után is nagy volt a küzdelem a mezőnyben, a mindent eldöntő gólhoz ismét egy hazai hiba kellett. Kolompár Márk megint jókor volt jó helyen és a mozdulatért, amivel a hálóba küldte a labdát, dicséretet érdemel a mezőny legjobbja. A halasiak próbálkoztak nagyon akartak, de harmadszor nem sikerült az egyenlítést. Szilády RFC - Kalocsai Méhecskék 2-3. A halasiak célja az lehet, hogy a jövő héten legyőzik idegenben a jelenlegi második helyezett Kiskőröst és megtartják a szezon végéig az ezüstérmet jelentő helyet. Összefoglaló a keddi Sportmagazinban.