Induló pedál szezon
Sport

Induló pedál szezon

Ami nem jó a télisportok kedvelőinek, az Kánaán a kerékpárosoknak. Korán kezdődött a Pedal & Caffé csapatának a szezon. A szokatlanul meleg és viszonylag csapadékmentes téli időszak teret ad a szabadban bringázásra az országúti kerékpársport kedvelőinek. A Dél-alföld egyik legismertebb országútis csapata szinte leállás nélkül folytatta a közös szabadban tekeréseket. Szombaton majd egy százast hajtottak és várják minden héten a sportág iránt érdeklődőket.

A hideg téli időszak beálltával csökken az országúti kerékpársport kedvelők aktivitása. A mínuszokban jellemzően a szobakerékpározás és az úgynevezett görgőzés kerül előtérbe a kiskunhalasi országútisok körében, akik a Pedal and Caffé nevű amatőr kerékpáros társaságba tömörülnek városunkban. A négy éve életre hívott hobbi bringás team nem vonult téli pihenőre, mert az időjárás kedvez a kinti közös hajtásoknak - tudta meg hírportálunk Berzátzy Gábortól, a társaság vezetőjétől.

Mórahalomtól a kisszállási körforgalomig, közel 30 km-es jó minőségű, biztonságos kerékpárút vezet.

December elején tartottuk az évzáró összejövetelünket és egy vacsorával egybekötött képvetítéssel búcsúztunk a szabadtéri hajtásoktól - mondta a bringás guru. Az időjárás számunkra kedvezően alakul, úgyhogy nem kellett a szobabringázás unalmas monotóniájába vesznünk. Tulajdonképpen folyamatosan összejövünk a holtidőszakban is, mert jó az idő.

Zákányszéken az útba eső pizzéria teraszán kávéztak a szombati pedál résztvevői.

Az óévet is kint búcsúztattuk, de az új év elején is rögtön nyeregbe tudtunk szállni. Most szombaton is egy hatos brigádban toltuk a szokásos szombati penzumot, ami ezúttal egy szűk százast jelentett, jó harmincas átlaggal, megállókkal bőven négy órán belül. A viszonylag meleg idő még egy hosszabb teraszos kávézást is megengedett Zákányszéken. 

Szentirmai Péter és Babud László a megérdemelt pihenő és frissítés közben.

Amíg az időjárás engedi megyünk szombaton és vasárnap is. Szombaton déli indulással egy kicsit hosszabb távot teszünk meg, vasárnap pedig tíz órakor vágunk neki a legfeljebb egy-másfél órás tekeréseknek. Télen nincs szökés, mindig együtt maradunk. Várjuk az érdeklődőket - mondta Berzátzy Gábor.

Kiskunhalas-Bordány-Zákányszék-Mórahalom-Kisszállás-Kiskunhalas (98 km) volt a szombati pedál menetvonala.

A Pedal & Caffé amatőr kerékpáros társaság tehát megkezdte vagy inkább folytatja a szabadban bringázást a téli időszakban is, amíg az időjárás engedi. A találkozás szombaton délben, vasárnap pedig tíz órakor van az Aldi parkolójában.

Képek: Berzátzy Gábor, Kovács Iván, Tóth Zoltán