Izzott a parkett a RexTerra Kupán (galéria)
Sport

Izzott a parkett a RexTerra Kupán (galéria)

Szombaton az ország legjobb versenytáncos párjai váltották egymást egész nap a KSZC Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola Sportcsarnokában rendezett XIV. RexTerra kupán. A Stúdió 2000 TSE által szervezett különböző kategóriás ranglistaversenyek komoly szakmai sikert jelentenek. Vasárnap a magyar nemzeti válogatott párosai készülnek szakmai összetartáson a Dékáni Sportcsarnokban.

Juhász Ágnes, a Stúdió 2000 TSE művészeti vezetője elégedetten nyilatkozott a nagyszabású RexTerra kupáról. Ha csak a számokat mondom, akkor is jól érzékelhető a versenyünk mérete. Huszonkét versenyszám ment le hiba nélkül a szombati napon, amely számokban 143 páros lépett parkettre a Magyar Táncsport Szakszövetség által kijelöl bírák előtt.

Fülöp Róbert polgármester nyitotta meg a XIV. RexTerra kupát

Amire nagyon büszke vagyok, hogy a felnőtt latin ranglista versenyen 40 páros adta le a nevezését. A közönségünk a regnáló és sokszoros latin magyar bajnok párost, Andrea Silvestrit és Váradi Martinát is láthatta táncolni, aki meg is nyerték a döntőt, de teljes hazai élmezőny itt volt Halason. A versenyünk felért egy magyar bajnoksággal. A felnőtt ranglista döntőben egyébként egy halasi páros lett az ezüstérmes Miha Zerjav  (Valcer Táncstúdió) - Karcagi Laura (Stúdió 2000 TSE).

Miha Zerjav és Karcagi Laura versenyzés közben

Mindezek mögött komoly klub összefogása áll. A szervezési munkában Tóth Szilárddal nagyon sok segítséget kaptunk, elsősorban a szülőktől, de más segítők is mindenben a rendelkezésünkre álltak, hogy méltó helyszíne legyünk a ranglista és a klubközi versenyeknek. A támogatóink nyugodtan mondhatom, hogy állandóak és idén is számíthattunk rájuk. A versenyünk elsősorban szakmai érdeklődést vonzott, a közönségünk egész nap jött ment, szinte mindig tele volt  a lelátó - mondta a művészeti vezető.

Juhász Ágnes és Tóth Szilárd a szombati szervező munkát még ki sem pihenhette, már is újabb feladat várt rájuk. Vasárnap a Magyar Táncsport Szakszövetség a nemzeti válogatottnak tartott szakmai tábort városunkban és reggeltől - szintén a Dékáni Sportcsarnokban - a Stúdió 2000 TSE frontemberei, Juhász Ágnes és Tóth Szilárd közreműködésével tréninget tartottak a válogatottaknak.

A versenyről a Halas Televízió keddi sporthíradójában, a szerdán megjelenő Halasi Tükörben és a csütörtöki Kultúrkép magazinban is láthatnak, olvashatnak további részkleteket!

A felnőtt ranglista eredményhirdetésén a bal szélen Miha Zerjav és Karcagi Laura