Janka újabb ezüstérme, Gréta 4. helye
Sport

Janka újabb ezüstérme, Gréta 4. helye

Szenzációs halasi sikerek születtek a rövidpályás úszó országos bajnokság utolsó napján. A 200 méteres gyorsúszás fináléjában Juhász Janka a második helyen ért célba, Késely Ajna fél másodperccel előzte csak meg. A 400 méteres vegyesúszás döntőjében Szilvási Gréta a negyedik helyet szerezte meg.

A Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület két versenyzője szerepelt a rövidpályás országos bajnokság zárónapján. A délelőtti selejtezők során Juhász Janka  200 méteres gyorsúszásban a legjobb idővel jutott tovább a délutáni döntőbe úgy, hogy legyőzte Késely Ajnát. Szilvási Gréta a 400 méteres vegyesúszás előfutamából ment tovább, mégpedig a harmadik legjobb idővel. Délután a hármas pálya volt Szilvási Grétáé. Kétszáz méternél Késely Ajna mögött a második volt Novotny Attila tanítványa, aki végül a délelőttinél jóval jobb idővel, 4:45,61-el a negyedik helyen végzett. Ez a teljesítmény minden elismerést megérdemel! 

Következett Juhász Janka, aki az elődöntőben a legjobb időt úszta 200 méteres gyorsúszásban.. A fináléban is kiválóan kezdett, 50 méteren fél testhossz volt az előnye Késely Ajnával szemben, féltávnál is a halasi úszó volt az élen. Ajna erősíteni tudott, átvette a vezetést, de az utolsó 25 méteren Janka nagyon megszorongatta és csupán fél másodperccel előzte meg a mi versenyzőnket. Janka ideje 1:58,46, amely több mint két másodperccel erősebb, mint a délelőtti. Ezzel a sikerrel megszületett a halasi egyesület harmadik érme  a rövidpályás országos bajnokságon.