Jól tanulnak, jól sportolnak a Barta-lányok
Sport

Jól tanulnak, jól sportolnak a Barta-lányok

Fiatal koruk ellenére máris komoly eredményei vannak a Barta-testvéreknek íjászatban. Nikolettnek már világbajnoki címe is van, húga, Viktória pedig világbajnoki és országos bajnoki helyezésekkel büszkélkedhet. Nem mellesleg mindketten kiváló tanulók is, ezért nem véletlen, hogy a napokban átvehették a Magyarország Jó tanulója, jó sportolója elismerést.

Dupláztak a Barta-lányok. Barta Nikolett és Barta Viktória, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulói részére Magyarország Jó tanulója, jó sportolója címet adományozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A kitüntetést - immár másodszor - mindketten a 2017/2018-as tanévben elért eredményes tanulmányi munkájukért, valamint az íjászatban elért kimagasló sportteljesítményükért érdemelték ki.  A díjakat a napokban Testnevelési Egyetemen Dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár és Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár adta át.

Mint arról korábban többször beszámoltunk Nikolett és Viktória rendszeresen szerepelnek rangos megméretéseken, mégpedig remek eredményekkel. Nikolett, aki jövőre már végzős lesz a Tekóban az íjászat különböző kategóriáiban korosztályában világbajnoki címet  és ezüstérmet, Európa-bajnokságon ötödik helyezést, korosztályos országos bajnokságon kettő első és egy harmadik helyezést ért el. Ráadásul kitűnő tanulmányi eredménnyel is büszkélkedhet. Húga, Viktória a kilencedik évfolyamot végezte a II. Rákócziban, világbajnokságon negyedik helyezést, korosztályos országos bajnokságon egy-egy ezüst- és bronzérmet nyert, valamint ötödik helyezést ért el, az általános iskola 8. osztályát pedig kitűnő eredménnyel végezte a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskolában. Viktória egy másik sportágban, a labdarúgásban is bontogatja szárnyait. 

Fotók: Feketűné Bódis Mónika, Lázár Zsolt