Kaposváron álltak helyt lovasaink
Sport

Kaposváron álltak helyt lovasaink

A hétvégén fedett pályán versenyeztek és szerepeltek kiválóan a Hirling József Lovaspark lovasai Kaposváron. A két Határőr Dózsa SE színeiben sportoló Fazekas István és Karádi Ármin dobogós helyezéseket értek el lovaikkal a különböző versenyszámokban.

A halasi lovasok hírét öregbítette két kiváló sportoló díjugratásban Kaposváron. Fazekas István (címképen) Jennifer nyergében három napon keresztül hibátlan pályákkal versenyzett nyitott kategóriában. A páros az első két napon 120 cm-en, vasárnap 125-ön lépett az akadályokkal nehezített pályára. Pénteken hatodik, szombaton negyedik, vasárnap pedig a második helyen végeztek a tizenhat fős mezőnyben.

Karádi Ármin lovával az akadály felett

Karádi Ármin a hétvégén állandó helyet bérelt magának a díjkiosztásra. Mindhárom lovával, mindhárom nap hibátlan lovaglással az első hat lovas között végzett. Az öt éves ló kategóriában Bognár Cápa nyergében pénteken második, szombaton negyedik,  vasárnap 3harmadik helyen végeztek. Hat éves ló kategóriában Vametta Storm kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva pénteken negyedik,  szombaton harmadik, vasárnap második helyen fejezték be a számokat. Ármin másik hat éves lova Carundy pénteken és szombaton a második, vasárnap pedig a 3 helyet szerezte meg lovasával.

Két versenyző beszámolója alapján jól sikerült a téli felkészülés, így bizakodva várják a 2019-es szezont a lovasparkban felkészülő sportolók. Folyamatos versenyzés mellett is fontosnak tartják a halasi utánpótlás képzést, így továbbra is várják az élsport felé haladó lovasok jelentkezését díjugrató kurzusukra a Hirling József Lovasparkba!

Fotó: Gyönyörű Kíra