Károlyi Tibor világbajnok lett
Sport

Károlyi Tibor világbajnok lett

Egy különleges sportágban szerzett az 55 éves korosztályban világbajnoki címet az ezer szállal Kiskunhalashoz kötődő Károlyi Tibor, párjával Markó Tamással. A racketlonban egy szett asztaliteniszt, egy szett, tollaslabdát, egy szett fallabdát és egy szett teniszt játszanak, akinek több pontja van a végén, az a győztes. Tiborék nyertek.

Racketlon a neve annak a sportágnak, amelyben a napokban világbajnokot avattak. Károlyi Tibor nevét ismerik a halasi sportberkekben, tudják róla, hogy több területen is otthonosan mozog. Ennek a különleges sportágnak az a lényege, hogy egy szett asztaliteniszt, egy szett, tollaslabdát, egy szett fallabdát és egy szett teniszt játszanak a felek, akinek több pontja van a végén, az a nyertes. Károlyi Tibor párjával, Marló Tamással ott voltak ismét a világbajnokságon Belgiumban. Nem is akármilyen mérkőzéseken keresztül jutottak fel a csúcsra. Az 55 éves korosztály aranyérmesei lettek, ahogy Tibor fogalmazott: meseszerű volt az egész.

- Hat ezüstérem után meglett az arany. A döntőbe jutásért teniszben 15 meccslabdát hárítva nyertünk. A fallabdát Halason tanultam meg és ennek a klubnak a tagjának érzem magam, szinte minden itteni versenyen részt veszek. A tudásom jó részét az itteni játéknak köszönhetem. Teniszezni Kecskeméten tanultam meg, de egy picit része vagyok a halasi tenisznek is, minden jó halasi teniszezővel játszottam már és rendszeresen részt veszek a helyi bajnokságokban. Pingpongozni is havi egyszer átjárok, és Kuti Sanyi is át-át jön hozzám edzeni. Az erős megyei pingpong élet miatt tudtam itt sokat javulni. Mellesleg halasinak érzem magam a gyorstollasban is. Nem mellesleg a 2000-es évek elején körülbelül 5 éven át voltam az NB II-es sakkcsapat éltáblása, úgy, hogy egyetlen játszmát sem vesztettem- mondta Károlyi Tibor.