Kecskeméti győzelem a Szilády-Merkbau Kupán (galéria)
Sport

Kecskeméti győzelem a Szilády-Merkbau Kupán (galéria)

Második állomásához érkezett a Buborékban megrendezett utánpótlás labdarúgótorna-sorozat. A Szilády-Merkbau Kupán immáron tizenkettedik alkalommal mérkőztek meg egymással az egyesületek. Az idei megméretésen nyolc csapat meccselt a műfüvön, a győzelmet KTE Akadémia lila szerezte meg, a házigazda a hetedik helyen zárt. 

A Szilády - Top-Ár Kupa után szombaton már a Szilády - Merkbau Kupa szólította műfűre a nevezett egyesületeket. A Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesület és az RFC meghívására Kalocsáról, Kecskemétről, Szegedről érkeztek 2009-es születésű labdarúgók, a házigazdákkal együtt nyolc csapat szerepelt a Buborékban. A Merkbau Zrt. támogatásával megszervezett torna az egyik legnagyobb múltú ilyen rendezvény, most már a tizenkettedik volt a sorban. 

A szervezők két négyes csoportba osztotta a résztvevőket, majd az ott elért helyezések alapján döntöttek a végső sorrendről. A két csoportnegyedik, a Szilády RFC és a Móravárosi Kinizsi Szeged meccsét 3-0 arányban a halasiak nyerték, így ők végeztek a hetedik helyen. Az 5-6. helyért a KTE Akadémia fehér 5-1-re felülmúlta a Kalocsai Méhecskéket, így a megyeszékhelyre került az ötödik hely. A bronzmérkőzésen az SC Hírös ÉP 5-1-es vereséget szenvedett a SZEOL SC csapatától, így a szegediek végeztek a harmadik helyen.

A döntőben két kecskeméti csapat találkozott egymással. A győzelmet a KTE Akadémia lila szerezte meg, miután három gólt rúgott az UFC Kecskemétnek. A torna válogatottjában Abdussajed Ali (SZEOL), Pongrácz Patrik (SC Hírös ÉP), Czéh Barnabás (KTE Akadémia fehér), Házi Marcell (UFC Kecskemét), Filus Áron (KTE Akadémia lila) és  Teleki Dávid (Szilády RFC) került. A díjakat Knáb János, a Merkbau műszaki igazgatója adta át.