Kegyeleti váltófutás: Felsővárosi- és Szilády-siker (galéria)
Sport

Kegyeleti váltófutás: Felsővárosi- és Szilády-siker (galéria)

Tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Kertvárosi Általános Iskola a kegyeleti váltófutást így emlékezve az aradi vértanúkra. A megméretésen 13 fős csapatok vehettek részt, idén három általános- és négy halasi középiskola vett részt a versengésben. 

Évek óta hagyomány, hogy a nemzeti gyásznapon sportos megemlékezést, kegyeleti váltófutást rendez a Kertvárosi Általános Iskola. Ez volt a tizenegyedik alkalom és ez volt a hatodik olyan megméretés, amikor a középiskolák is nevezhették 13 fős csapataikat. Kedden délután három általános- és négy középiskola diákjai gyülekeztek a házigazda intézmény előtti zöld területen. A megjelenteket Szloboda Mihály szervező köszöntötte.

Elsőként a középiskolások álltak rajthoz. Végig nagy volt a küzdelem, végül elsőként a Szilády Áron Református Gimnázium váltójának utolsó tagja futott be elsőként a célba, a második helyen a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum, a harmadikon a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája végzett, negyedikként pedig a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikuma fejezte be a verengést.

Az általános iskolásoknál a Felsővárosi rögtön az élre állt és a győzelmet nem is engedte ki a kezéből, így meg tudta ismételni tavalyi eredményét. A második helyen a Kertvárosi Általános Iskola végzett, harmadik helyen pedig a Fazekas Mihály Általános Iskolát jegyezték. A versenyt követően a résztvevő csapatok emléklapot vehettek át Szloboda Mihálytól.