Két mérkőzés, 54 dobott gól (galéria)
Sport

Két mérkőzés, 54 dobott gól (galéria)

Remek és gólgazdag játékkal lepte meg ellenfeleit a Kiskunhalasi UKSC U12-es lány kézilabdcsapata a gyermekbajnokság Badó László régiójában lejátszott két mérkőzésen. A Dékáni-sportcsarnokban a Kecskeméti Sportiskola II és a a Köröstarcsai DSE is megtapasztalta, hogy Makai Katalin játékosai egyre jobban, eredményesen kézilabdáznak.

Kevesebb figyelmet kapott az elmúlt időszakban a lány kézilabda utánpótlás, pedig a Kiskunhalasi UKSC berkein belül hétről-hétre, több koroszályban is zajlanak a küzdelmek. Vasárnap délelőtt hazai pályán lehetett megnézni Makai Katalin U12-es csapatát, mégpedig rögtön két mérkőzésen is. A Dékáni-sportcsarnokban lépett pályára az UKSC a gyermekbajnokság Badó László régiójában. Az első ellenfél a Kecskeméti Sportiskola II volt. Már a melegítésnél látszott, hogy a halasiak nagyon akarják a sikert, megvolt a lendület és az a mosoly a szájak szegletében, amely jelzésértékű a mentális állapotról. Szurkolásban sem volt hiány, a szülők, nagyszülők, testvérek remek hangulatot teremtettek a csarnokban. 

A kecskemétiek már az első percekben megtapasztalhatták, hogy milyen is a jó kézilabda ebben a korosztályban. A halasiak rendre gólokkal fejezték be a támadásokat, a kapuban pdig Malustyik Laura ügyeskedett. Nem véletlen, hogy szép betörésekből és átlövésekből születtek a találatok, a szünetben már 10-2 volt az eredmény. A folytatás is hasonlóan eredményes volt, nem állt meg a gólgyár. A vége 22-4 arányú halasi győzelem volt. Délután a Köröstarcsai DSE ellen folytatódott a jó sorozat. Itt még nagyobb volt a különbség a két csapat között. Az UKSC nagy kedvvel játszott és nagy gólarányú sikert aratott, 40 percnyi játák után 32-3-at mutatott az eredményjelző. Szép volt lányok! (Összefoglaló a kedd esti Sportmagazinban és a szerdai Halasi Tükörben.)