Kicsik nagy focija a Szilády-KIE-Püspöki Kupán (galéria)
Sport

Kicsik nagy focija a Szilády-KIE-Püspöki Kupán (galéria)

Hétéves gyerkőcök főszereplésével is lehet jó focit látni. Erre volt példa szombaton a Szilády-KIE-Püspöki Kupa, amelyen kilenc csapat meccselt egymással. A házigazda Szilády RFC úgy szervezte a tornát, hogy minden résztvevő kapjon érmet, a csoportmeccsek után pedig az arany kupáért, az ezüst kupáért és a bronz kupáért küzdhettek a fiatalok. 

Kissé „összement” a játéktér és a kapus is szombaton a Buborékban, ahol a Szilády-KIE-Püspöki Kupát rendezték meg. A megszokottnál szűkebb pálya indokolt, mert ezúttal hétéves lányok és fiúk játszottak. Az utánpótlás tornák sorában már a hetedik állomás következett el, a fiatal korosztály ellenére kilenc csapat nevezett a megméretésre. Bajáról, Kiskunmajsáról, Kecskemétről, Szentesről érkeztek ifjú focisták, a Móraváros pedig három válogatottat is nevezett.

Kezdésként három csoportban zajlott a küzdelem. A házigazda Szilády RFC kispadján Vincze Attila ült. Tanítványai előbb a Móraváros Zsombót 4-1-re legyőzték, utána viszont kikaptak a Szentestől. Ez azt jelentette, hogy az ezüst kupáért játszhattak tovább. A Kiskunmajsa elleni rangadón 2-2 volt az eredmény, a KLC-KTE viszont legyőzte a halasiakat, így ebben a sorozatban a harmadik helyet szerezték meg. Itt a Kecskemét nyert a Kiskunmajsa előtt. 

A csoportgyőztesek az arany kupáért meccselhettek itt. Itt a végig kiemelkedő teljesítményt nyújtó LUA Baja diadalmaskodott úgy, hogy az egész tornán 35 gólt lőttek és mindössze kettőt kaptak. A második helyen az SC Hírös ÉP, míg a harmadikon a Szentes zárt. A csoportharmadikok a bornz kupáért játszhattak, itt a Móraváros házibajnoksága zajlott. Végül a Móraváros Zsombó SE, Móraváros Kinizsi SE és Móraváros Lány volt a sorrend. A torna válogatottjában Molnár Álmos (LUA Baja), Verebes Álmos (SC Hírös ÉP), Lakatos Zoltán (Kiskunmajsa), Liptai Áron (KLC KTE), Kiss Ádám (Szentesi SZITE), Takács Balázs ( Szilády RFC) kapott helyet.