Kik legyenek az év sportolói 2018-ban?
Sport

Kik legyenek az év sportolói 2018-ban?

A hónap végéig lehet szavazni arról, hogy idén ki kapja meg a város sportdíjait. Jelölést sportegyesületektől, civil szervezetektől, magánszemélyektől várnak. Az elismerést olyan személyek, csapatok vehetik majd át a Sportgálán, akik a sport- és a sporttal kapcsolatos tevékenységüket kiemelkedő színvonalon végzik, eredményeikkel, életvitelükkel, munkásságukkal példát mutatnak a társadalom számára, emberi magatartásukkal kivívták környezetük megbecsülését.

Ünnepélyes keretek között, a jövő évi Sportgálán adják majd át a város elismeréseit az arra méltó sportolóknak, sportvezetőknek, csapatoknak és támogatóknak. Már megjelent a felhívás a városháza honlapján, amely arra biztat mindenkit, hogy jelöljön a díjra alkalmas személyeket. Ebben az évben is több kategória van. 

„Az év sportolója” díjat évente legfeljebb egy felnőtt férfi, továbbá egy felnőtt női sportoló kaphatja. A díjazott az adományozást igazoló oklevelet, és egy halasi csipkét kap.

„Az év csapata” díjat évente legfeljebb egy felnőtt csapat kaphatja. A díjazott csapat adományozást igazoló oklevelet, plakettet kap, a csapat tagjai egyenként, adományozást igazoló oklevelet kapnak.

„Az év utánpótlás sportolója” díjat évente legfeljebb egy utánpótlás férfi, továbbá egy utánpótlás női sportoló kaphatja. A díjazott az adományozást igazoló oklevelet, és adományozást igazoló plakettet kap.

„Az év utánpótlás csapata” díjat évente legfeljebb egy utánpótlás csapat kaphatja. A díjazott csapat adományozást igazoló oklevelet, plakettet kap, a csapat tagjai egyenként, adományozást igazoló oklevelet kapnak.

„Az év esélyes sportolója” díjat évente legfeljebb egy sportoló, vagy egy csapat kaphat. A díjazott adományozást igazoló oklevelet és plakettet kap, a díjazott csapat adományozást igazoló oklevelet, plakettet kap, a csapat tagjai egyenként, adományozást igazoló oklevelet kapnak.

„Az év edzője” díjat évente legfeljebb egy – a felnőtt, vagy utánpótlás sportban tevékenykedő – edző kaphatja. A díjazott az adományozást igazoló oklevelet, és egy halasi csipkét kap.

„Az év sporttámogatója” díjat évente legfeljebb egy fő kaphat. A díjazott az adományozást igazoló oklevelet, és egy halasi csipkét kap.

A jelöléseket november 30-ig lehet leadni a városházán, a polgármesteri titkárságon. A javaslathoz szükséges adatlap innen tölthető le.  Kis kedvcsinálóként íme az előző évi díjazottak és az őket köszöntő gála képei.