Kilenc csapat meccselt a Szilády - JT Infotéka Kupán (galéria)
Sport

Kilenc csapat meccselt a Szilády - JT Infotéka Kupán (galéria)

Nyolc esztendős lányok és fiúk alkották azt a kilenc csapatot, amely részt vett az idei Szilády - JT Infotéka Kupán. A Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesület szervezésében idén már ez volt a hatodik utánpótlás labdarúgótorna. A tizennyolc mérkőzést követően született meg a végeredmény, ezúttal is Kecskemétre került a győztesnek járó kupa, a házigazda a hatodik helyen zárt.

Hatodik állomásához érkezett az idei labdarúgó utánpótlástorna-sorozat, amelyet a Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesület szervezett, támogatók segítségével. A Szilády - JT Infotéka Kupa a 2013-ban születettek számára biztosított játéklehetőséget. A Buborékban Bajáról, Gyömrőről, Kecskemétről, Szegedről és Szentesről érkeztek csapatok, természetesen a Szilády RFC is készült a rangos megméretésre. Az egyesületeket három hármas csoportba osztották. 

A hazaiak éppenhogy lemaradtak a csoport első helyéről. Az SC Hírös-ÉP elleni 4-2-es győzelem után a Gyömrő elleni döntetlen következett. Mivel a gyömrőiek egyetlen góllal nagyobb arányban győzték le a kecskemétieket, így ők lettek a csoportgyőztesek. A halasiak számára a LUA Baja és a Szentes volt az ellenfél. A bajaiak kihasználták az RFC minden hibáját és ezt gólokkal büntették, a szentesiek pedig egy szoros meccsen múlták felül a hazaiakat. A Szilády RFC a hatodik helyet szerezte meg. 

A kupát a KTE Akadémia Kecskemét vihette haza megelőzve a KLC Kecskemét és a Gyömrő csapatát. A torna válogatottjában Kiss Máté (Szentes), Fitos Zsombor (UFC Gyömrő), Ilyés Benedek (KTE Akadémia), Vizeli András Márton (KLC KTE), Csobolya Bálint (LUA Baja), Pető Nimród (Szilády RFC) kapott helyet. Jövő héten a 2014-es korosztály részére kiírt Szilády - KIE-Püspöki Kupa következik, szintén kilenc csapat részvételével.