Kilencből hetet nyert
Sport

Kilencből hetet nyert

A bibós Balogh Judit kicsi kora óta sakkozik, többször ért már el előkelő eredményt rangos versenyeken. Ma délután nem kisebb fába vágta fejszéjét, minthogy kilenc iskolatársával egyszerre ül asztalhoz, s egyidőben kilenc partiban próbál felülkerekedni tudásával ellenfelein.

A bibós szimultán sakkozás ötlete Csorba Imre iskolaigazgatótól származik, aki ezzel is szerette volna népszerűsíteni ezt a sportot. Balogh Judit örömmel tett eleget a felkérésnek, hiszen mint mondja, ez számára is nagyon jó gyakorlás volt.

- Sok felé kell egyszerre figyelnem. Az egyik asztalnál lépek a figurával, megyek a következő asztalhoz, de a fejemben még az előző parti lépései vannak, miközben már az új táblára is figyelnem kell. Összesen kilenc asztalnál játszom most, minden ellenfél más és más felkészültségi szinten van, ez is nehezíti a dolgot - mondta el kérdésünkre a délután főszereplője.

A játszmákban közreműködő fiúk és lányok szerint érdemes mindenkinek kipróbálnia a sakkot, hiszen kellő gyakorlás után akár a tanulásban is sokat segíthet a logikus gondolkodás. Judit ellenfelei hiába próbáltak bevetni minden lépéskombinációt, a sakktehetségen végül csak ketten tudtak kifogni, így a bibós lány 9 partiból hetet simán megnyert.

Szöveg-fotó: Szőri Attila

Hozzászólás (0)