Kisebb pálya, de nagyobb lendület a BD Trader Kupán (galéria)
Sport

Kisebb pálya, de nagyobb lendület a BD Trader Kupán (galéria)

Biztosak lehetünk abban, hogy hallani fogjuk még Kárász Gergő vagy éppen Paor-Smolcz Jocó nevét. A Szilády-BD Trader Kupán mindketten bekerültek a torna válogatottjába és olyan teljesítményt láttunk tőlük, amelyek után joggal hihetjük, nagy jövő áll előttük. Szerencsére az elmúlt hetekben az RFC és a Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesület által rendezett utánpótláskupákon rengeteg tehetséges fiatal bontogatta szárnyait. 

Kilencedik állomásához érkezett a Szilády-BD Trader Kupa. Ezúttal a 2013-as születésű fiatalokat szólították a Buborékba, a szervező Szilády RFC és Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesület meghívására kilenc csapat meccselt egymással. A halasiak két válogatottat is indítottak, az ellenfelek Bajáról, Kecskemétről, Szegedről, Paksról érkeztek, de két utánpótlásnevelő központ, a Grosics Gyula Akadémia és a Carvalho Akadémia is pályára lépett szombaton. A hét éves gyerekek az életkori sajátosságoknak megfelelően kisebb játéktéren, de annál nagyobb lendülettel fociztak. 

Az eredmény másodlagos volt, persze az ifjú hölgyeknél és uraknál nem volt boldogabb a Buborékban egy-egy gól után. A Szilády RFC-nél a pontos passzokon és az összjátékon volt a hangsúly, Vincze Attila tanítványai ennek a kérésnek többé kevésbé meg is feleltek. A Szilády kék a LUA Baja után a második helyet szerezte meg. A torna válogatottjába Kárász Gergő és Paor-Smolcz Jocó került. Ez volt az utolsó idei utánpótlástorna, amelyet Kiskunhalason rendeztek. 

- Igyekeztünk színvonalas tornákat, méltó díjazást biztosítani. Köszönjük, hogy részvételetekkel emeltétek a tornáink rangját színvonalát. Összesen 64 csapat fogadta el a meghívásunkat, így közel 600 sportoló cselezett, védekezett, támadott, sírt és nevetett. Köszönjük az őszinte megnyilvánulásokat, gratulálunk a győzteseknek és helyezetteknek. Várunk benneteket a 2020-2021 -es műfüves tornáinkra- fogalmazott Vincze Attila sportigazgató. (Összefoglaló a kedd esti Sportmagazinban,)