Kiütéses halasi győzelem a Soltvadkert ellen (galéria)
Sport

Kiütéses halasi győzelem a Soltvadkert ellen (galéria)

Az 52. és a 65. perc között három gólt szerezve kiütéses győzelmet aratott a Faddikorr-Kiskunhalasi FC a Soltvadkert elleni szomszédvári rangadón. A halasiak közül többen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, ráadásul ezúttal csapatként is kiválóan működtek.  Ez a második gólzáporos siker hazai pályán.

Kiskunhalas - Soltvadkert bármilyen sportágban rangadónak számít, különösen igaz ez a labdarúgásra. Az elmúlt évtizedekben több emlékezetes meccset játszott egymással a két város csapata. Mostanság szerényebbek a helyezések a tabellán, de azért mindkét együttes számára presztízst jelent a másik legyőzése. A szombat délutáni találkozó első nagy helyzete a Bundzsák Dezső Sportközpontban a vendégekhez köthető, a 4. percben Szalai Ádám gurított mellé. A válasz percekkel később igen csattanós volt, Csupity István kiválóan centerezett, Sorin pedig a kapuba helyezte a labdát úgy, hogy a lövésébe még beleért a vadkertiek kapusa. A folytatásban az iramra nem lehetett panasz, azonban nagyobb helyzetet nem jegyezhettünk fel.

A szünet után aztán 13 perc alatt elintézte ellenfelét a KFC. A szélen ellenállhatatlanul focizó Torma Barnabásnak elévülhetetlen érdemei voltak ebben. Az 52. percben ő maga volt eredményes, aztán Gyenizse Bence is betalált, a pontot az i-re aztán Sorin gólja tette fel. Ebben az időszakban kiválóan működött a halasi csapat, a vadkerti labdavesztésekből remek és ami ettől is fontosabb, gyors támadásokat vezetett a KFC. A vendégeknek is volt próbálkozása, Gerner Dániel védési indexe ennek köszönhetően tovább javult. A 88. percben a reklamáló Szalai Ádám kapott piros lapot, de ez már nem befolyásolt semmit sem. A vendégek - tegyük hozzá joggal - reklamáltak egy elmaradt második,  halasi sárga, de így pirosat érő lapot is. A mieink magabiztos győzelmet arattak, a Kalocsa elleni 5-0 után most négyszer vették be az ellenfél kapuját. Faddikorr-Kiskunhalasi FC - Soltvadkert 4-0 (1-0). Összefoglaló a kedd esti Sportmagazinban,