Kölyökatlétika a halasi főtéren (galéria)
Sport

Kölyökatlétika a halasi főtéren (galéria)

Közel hatvan diák versengett egymással a halasi főtéren pénteken délután. A Kiskunhalasi Atlétikai Club szervezésében a Szilády Áron Református Gimnázium, a Kertvárosi Általános Iskola és a Felsővárosi Általános Iskola tanulói mérették meg magukat a kölyökatlétika számaiban. 

Helyből magasugrás, szivacsgerely-hajítás, medicinlabda dobás, helyből távolugrás és futás is szerepelt a pénztek délutáni kölyökatlétika-versenyen, amelynek helyszíne a halasi főtér volt. Évek óta él ezzel a lehetőséggel a Kiskunhalasi Atlétikai Club, a gyermekek pedig szemmel láthatóan élvezik a mozgást. Különösen igaz volt ez a mostani megmértésre, ugyanis a járványhelyzet miatt március közepétől elmaradtak a testnevelésórák, amelyeket szeptember elsejétől igyekeznek pótolni. 

A versengésbe a Szilády Áron Református Gimnázium, a Felsővárosi Általános Iskola és a Kertvárosi Általános Iskola diákjai vettek részt. A közel hatvan diákból négy csapatot alakítottak ki, amelyek aztán végigmentek valamennyi állomáson. A 3-5. osztályos gyermekek a kölyökatlétika sajátos szabályai és számai szerint  versengtek Kaszap Imre egyesületi elnök és Szloboda Mihály edző szakavatott irányításával. A verseny abból a szempontból is rendhagyó volt, hogy valamennyi résztvevő aranyérmet vehetett át.