Komplex képzések a lovasparkban (galéria)
Sport

Komplex képzések a lovasparkban (galéria)

Zsúfolt hétvégét szervezett a Hirling József  Lovaspark vezetése a lovasok számára. A Magyar Lovas Szövetség Szabadidős Szakága támogatásával díjugrató, díjlovagló, lovastusa elméleti és gyakorlati képzéseket tartottak a bázison neves szakmai előadók, edzők. A célzott lovas képzések mellett sportpszichológus is előadást tartott a lovasbázison.


Péntektől folyamatosan váltották egymást a három és ötfős csoportok a szabadtéri lovardákban. A Magyar Lovas Szövetség Szabadidős Szakága szeretné, ha minél több lovas, edző, oktató és szülő jutna folyamatos, megfelelő képzéshez. A Hirling József  Lovaspark színes programot hirdetett meg a pünkösdi hétvégére, úgy hogy több szakág is profitáljon abból.

Rózsahegyi Róbert (címképen Kafka Zsófiával), a lovarda vezetője elmondta, hogy edzőik a szakterületükön sikeresek, a sport iránt elkötelezettek és melléjük vendég előadókat, edzőket hívtak meg a lovasok koncentrált képzésére.

Kafka Zsófia világkupa győztes díjlovagló és edző

Pénteken kezdte edzésóráit Kafka Zsófia világkupa győztes díjlovagló, aki délelőtt 10 órától folyamatosan edzéseket vezényelt a kis csoportoknak.  Kafka Zsófia már nem először járt a halasi lovasbázison idomító munkát oktatni. Ezúttal is hasznos tanácsokkal, gyakorlati útmutatásokkal jobbította a résztvevő lovasok tudását a képzésen. Antal Péter a futószárazásból, a futószáras lovaglásból oktatta a résztvevőket és edzésmódszerekkel bővítette a tudásra szomjas lovasokat.

Tuska Pál, olimpikon, egyetemi tanár és edző

Az összetett lovas szakág, a lovastusa (díjugratás, díjlovaglás, tereplovaglás) iránt érdeklődőknek a szakma nagy öregje, az olimpikon Tuska Pál is edzéseket tartott. Mellette bekapcsolódott az oktató munkába Karádi Ármin díjugrató edző és Schaller Gábor, aki korábban 10 évig a lovastusa szakág szövetségi kapitányaként dolgozott.

Tolnai Nóra, a Magyar Lovassport Szövetség Talent programjának sportpszichológusa előadás közben (fotó Balogh Borbála Sára)

A szervezők nem csak a célzott sportmunkára gondoltak. Meghívást kapott a lovasparkba Tolnai Nóra, a Magyar Lovassport Szövetség Talent programjának sportpszichológusa, aki két előadással készült az érdeklődőknek. Dr. Tuska Pál állatorvos pedig a lovak egészségmegőrzéséről tartott előadást az érdeklődőknek.

A háromnapos edzés és előadás sorozattal nem zárultak le a pünkösdi hétvége lovas programjai Kiskunhalason. Pünkösd hétfőn, június 10-én szabadidős lovasversenynek ad otthont a Hilring József Lovaspark. A bázis területére ingyenes a belépés.