Kopi, Marci ezüstérme a világdöntőben
Sport

Kopi, Marci ezüstérme a világdöntőben

Csak Brazília tudta megállítani a Danone Focitorna világdöntőjének fináléjában a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U14-es csapatát, amelyben két halasi fiatal is helyet kapott. Horváth Koppány és Kern Martin is góllal vette ki a részét abból, hogy a magyar nemzetet képviselő válogatott egészen a döntőig menetelt.  

Mint arról korábban beszámoltunk a Szilády RFC két egykori labdarúgója Horváth Koppány és Kern Martin óriási sikert ért el a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U14-es csapatának tagjaként. Az együttes megnyerte a Danone Focitorna magyarországi sorozatát, így képviselhette hazánkat a barcelonai világdöntőn. Ott aztán - többek között Kopi és Marci góljaival - továbbjutottak a csoportkörből.

Kopi 4-es, Marci 10-es mezszámmal

Az egyenes kieséses szakaszban aztán a spanyolokat szétlövéssel 3-2-re győzték le, majd az elődöntőben Bulgáriát búcsúztatta a csapat. A fináléban Brazília 3-0-ra legyőzte a mieinket, ennek ellenére óriási eredménynek számít az ezüstérem is ebben a nívós mezőnyben. Külön öröm, hogy ebből két halasi fiatal is komoly szerepet vállalt!

Fotó: facebook.com/PFLA