Közel ötvenen az első túrán
Sport

Közel ötvenen az első túrán

Egész éves túra tervének első rendezvényét tartotta vasárnap a Hazatalálás Barátikör Egyesület. Közel ötvenen csatlakoztak a Bús József egyesületi elnökségi tag szervezte gyalogtúrához, amely több mint öt órán át tartott. A tizenöt kilométeres menetvonal Halas észak-nyugati határának tanyavilágát fedte le. Az egyesület szinte minden hónapban szervez a jövőben túrákat.

Vasárnap reggel menetrendszerű busszal mentek a kiinduló ponthoz a túrázók - tudtuk meg Bús József túravezetőtől. Céljuk a Felsőkistelek-puszta bejárása volt, ami több érdekességgel rendelkező megállót tartalmazott. Tizenöt kilométert tettek meg és délután háromkor a Ternyik tanya közelében szálltak buszra, hogy immár túraélményekkel telve jöjjenek vissza a városba.

Bús József (jobb oldalon) a túra szervezője tájékoztatja a résztvevőket

Az év első túrája jó csapattal, jó hangulatban telt - nyilatkozta a gyalogtúra vezetője. A felsőkisteleki tanyavilágban egy kis időutazáson vettünk részt. Megnéztük a teljesen eltűnt tanyák helyét, láttunk omladozó tanyákat, működő, rendezett gazdaságokat is és legvégül a fiatalabb generáció feltörekvő terveit a túránk záró pontján.

A Kakas-hegynél található geodéziaia torony előtt a túrázók

Mindezt a Kiskunhalas környékére jellemző homokbuckás környezetben. Természetesen túránk egyik fő célpontját, a sajátos hangulatú Bagolyvárat sem hagytuk ki. Vélhetően mindenki kellemesen elfáradt, külön elismerés a legkisebbeknek, hiszen a legfiatalabb túratársunk négy éves volt.

A vidékre jellemző homokbuckás területen barangoltak a résztvevők

Az szervezők igazolófüzetet is biztosítottak a résztvevőknek, amelyben rögzíthető a teljesített túratáv. Az egyesület nem csak Kiskunhalas környékére, hanem az ország távolabbi részére is tervez túrákat. A Hazatalálás Barátikör Egyesület egyik legnagyobb szabású túrája április 25-én lesz - tudtuk meg. A Szent György napi határjárás hagyományát elevenítik fel akkor. A Halas hatalmas elnevezésű gyalogtúrán lesz 10-20-35-45, sőt még 80 km-es táv is. Az egyesületi életről az érdeklődők a csapat közösségi oldalán tájékozódhatnak.

Képek: Hazatalálás Barátikör Egyesület