KU-PI Kupa: hatodszor
Sport

KU-PI Kupa: hatodszor

Pénteken prológként egy különleges utánpótlás tornával kezdődött a már hatodik esztendeje zajló, egyre népszerűbb KU-PI Kupa a Kiskunhalasi UKSC és a megyei szakszövetség szervezésben a Vadkerti-tó partján kialakított három strandkézilabda pályán. Szombaton már a felnőtt csapatok vették birtokba a játéktereket.

Maximális üzemmódban, szombaton 35 csapat – 15 női és 20 férfi – játszott kora reggeltől gyakorlatilag sötétedésig, hogy a csoportmérkőzések alapján kialakítsa a sorrendet. Demeter Ádám és szervező gárdája négy férfi és három női csoportot hozott létre, ezen belül játszott mindenki mindenkivel a strandkézilabda nagyon látványos és izgalmas repertoárját felvonultatva. Ez azt jelentette, hogy a három játékfelületen összesen hetven (!) párharcra került sor. 

Legtöbb mérkőzés szétlövéssel dőlt el, amely még izgalmasabbá, érdekesebbé és nyíltabbá teszi a mérkőzéseket. Vasárnapra az alsó-, és felsőházi meccsek maradtak, melyek újabb érdekes csatákat hozhatnak. Strandkézilabda specialisták és trónkövetelők szeretnék elhódítani a 2019-es serleget, így biztosak lehetünk a további közönségszórakoztató izgalmakban. A helyosztók reggel 9-kor rajtoltak, az érmes találkozók valamikor a kora délutáni órákban várhatók a Vadkerti-tó partján.

Fotók: Demeter Gábor