Lengyel Péter – Magyarország jó tanulója, jó sportolója
Sport

Lengyel Péter – Magyarország jó tanulója, jó sportolója

Kimagasló elismerésben részesült Lengyel Péter labdarúgó, aki ebben a versenyszezonban a Faddikorr-Kiskunhalasi FC megyei I. osztályú felnőtt csapatának kapuját védte, bravúrosan. Péter a napokban átvehette az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozott Magyarország jó tanulója, jó sportolója – díjat.

Péter nagyszerűen teljesít az iskolapadban és a labdarúgó pályán is. Ezért érdemelte ki az országos elismerést. Az erről szóló díszoklevelet Dr. Kásler Miklós miniszter írta alá. A világjárvány miatt a személyes találkozásra sajnos nem nyílt lehetőség, de ami késik, az nem múlik. Péter 2018 őszén, vitathatatlan tehetsége révén került a fővárosba, az MTK U17-es együttesébe. Ezzel a csapattal az országos bajnokságban harmadik helyezést ért el, valamint tanulmányi eredménye is kimagaslónak bizonyult. Ezért érdemelte ki a kitüntető címet.

Péter sportpályafutását a Kiskunhalasi FC-ben kezdte, ezt követően hét esztendeig a Szilády RFC korosztályos csapatait erősítette. Édesapja is kiváló kapus volt, többek között Gulyás „Pók” József országos szinten is jegyzett gárdájában is alapembernek számított. Idősebb Lengyel Péter mellett az RFC-ben Vincze Attila és Velez Attila edzői tevékenységének köszönhet nagyon sokat. Az MTK-nál Farkas Balázs volt a mentora. A matematikát és történelmet nagyon kedvelő fiatalember civil tervei között jogi vagy közgazdaságtudományi egyetem szerepel, sportban pedig ősztől, továbbra is a halasi labdarúgó csapatban fog játszani. Ez utóbbi elképzelés csak akkor módosulhat, ha magasabb osztályból kap ajánlatot.

Archív fotó: Jáger Levente