Lombfoci: halasi ovisok az országos programban (galéria)
Sport

Lombfoci: halasi ovisok az országos programban (galéria)

Alig várják a gyerekek, hogy előkerüljenek a labdák, a bóják, az összehajtható kapuk és a megkülönböztető trikók. A Lomb utcai katolikus óvoda is részese lett a tavaly decemberben induló országos programnak. Tallér Erzsébet intézményvezető szerint az ovisok minden pillanatát élvezik a foglalkozásoknak, amelyek tökéletesen illeszkednek a pedagógiai programjukba.

Nem véletlen, hogy az argentin világsztár, Lionel Messi neve is rajta van azokon a jelzőtrikókon, amelyeket a Lomb utcai katolikus óvoda kapott a közelmúltban egy országos programnak köszönhetően. A sportszercsomagban speciális kézilabdák, focilabdák, bóják, összehajtható kapuk és ügyességfejlesztő eszközök voltak. Szinte nincs olyan nap, hogy ne használják ezeket a halasi intézményben. Ottjártunk idején is szinte megállás nélkül fociztak, dobálták a labdákat gyermekek, volt, aki az ügyességét fejlesztette. 

Az intézmény pedagógiai programjába tökéletesen illeszkednek ezek a foglalkozások. Tallér Erzsébet, az óvoda vezetője azt mondja, a gyerekek nagy örömmel vették birtokukba a sportszereket és azóta is lelkesen használják. - Örömmel fogadtuk, hogy intézményünk is részt vehet az országos Ovis Labdaprogramban, amelyet tavaly decemberben hirdettek meg. Megkaptuk az eszközöket, mivel nálunk kiemelt szerepet kap az egészséges életmódra nevelés, nagyon örültünk ezeknek. Elkészült a gyönyörű tornatermünk is, amelyet minden nap használhatnak a gyermekek - fogalmazott az intézmény vezetője. (További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.)