Londonban Rio a cél
Sport

Londonban Rio a cél

Juhász Adél élete legfontosabb versenyére készül. London ad otthont a felnőtt úszó Európa-bajnokságnak, a halasi versenyző két számban áll rajtkőre, 800 és 1500 gyorson. Cél a minél jobb idő és a Rióba szóló repülőjegy megszerzése. Adél és edzője, Novotny Attila már posztolt is fotót Londonból, az Olimpia Parkban lévő uszodából.

 
A felnőtt országos bajnokságon fantasztikus teljesítménnyel, a harmadik helyen végzett Juhász Adél a 800 méteres gyorsúszásban  Kapás Boglárka és Risztov Éva mögött. Ráadásul a 8:33:50 fantasztikus idő és olimpiai A-szintet ér. Már akkor jelezte Adél és edzője, Novotny Attila, hogy ez egy fontos lépés volt, de még nem jelent automatikusan riói indulást. Ehhez Londonban ettől még jobb időeredményt kell elérni a felnőtt Európa-bajnokságon. Nos, a verseny hétfőn rajtol az angol fővárosban.
A magyar válogatott pénteken utazott el, Adél 800 és 1500 méteres gyorsúszásban szerepel. A cél egyértelmű: Rio. Először szerdán láthatjuk a halasi versenyzőt 800 méteren, a rajt 12:30 óra körül lesz. A versenyről, eredményekről itt olvashat, az M4 jóvoltából itt nézheti az Európa-bajnokságot. Még egy résztvevője lesz majd a londoni EB-nek, Somlai Gábor a masters kontinensviadalon áll majd rajthoz.
Jáger Levente