Lószemle a verseny előtt (galéria)
Sport

Lószemle a verseny előtt (galéria)

Péntektől vasárnapig Kiskunhalas ad otthont a XXXV. Tenyészversenynek, a lovak országos díjugrató bajnokságának. A nevezés lezárult, a lovasok, a segítőik megérkeztek és a lovak állatorvosi ellenőrzésére került sor csütörtök délután. Nagy mezőny száll nyeregbe, akik között magyar bajnok lovasok sora kész a 4-5-6 éves és utánpótlás korú lovak jó helyezéshez segítésében, de sok halasi lovast is láthatnak a lovasbarátok. A végleges időrend is kialakult.


Magyarország legjobb díjugratóival lehet találkozni az elkövetkező napokban a Hirling József Lovasparkban, no meg a honi legjobb korosztályos lovak mezőnyével. A lovasok között a regnáló és korábbi magyar bajnokok is feltűnnek majd az arénában a különböző versenyszámokban. A halasi lovasok is szép számban képviselik városunk lovassport egyesületeit.

Fazekas István, a Határőr Dózse SE lovasa vezeti fel lovát a szemlén

A csütörtöki nap a lovasok számára a berendezkedésé. 175 lovat kellett elhelyezni a halasi lovasbázison.  A szervező Lovas és Szabadidő Központ Kft. kő istállókat és mobil bokszokat biztosított a lóállomány biztonságos és kulturált elhelyezéséhez.

Dr. Tuska Pál, a verseny állatorvosa és Juhász Tibor a rendezvány menedzsere

Délután négy órakor kezdődött meg a lószemle. Dr. Tuska Pál, a verseny hivatalos állatorvosa és a segítő stewardok közreműködésével azonosították a lovakat és szemrevételezték egészségügyi állapotukat különböző jármódokban.

A lovaspark arénájának atmoszféráját ízlelgeti az egyik lovas társával

Akik átestek a lószemlén, azok már birtokba is vették a melegítőpályát, illetve lehetőséget kaptak a füves pályán való síkmunkára, hogy a lovak szokják a gyepet és az aréna sajátos atmoszfééráját.

A lovasok jól érzik magukat Halason, ahogy ez a pillnatkép is mutatja

A lovasbázis bejáratánál őszi életkép fogadja a látogatókat (címképen) és a Sóstó Csárda étteremsátra is készen áll a vendégek fogadására hagyományos dél-alföldi étel és italkínálatával. A versenyek naponta kora délelőtt kezdődnek és késő délutánig tartanak. A Hirling József Lovasparkba ingyenes a belépés.

A Sóstó Csárda étteremsátra magyaros étel-ital választékkal várja vendégeit a lovasparkban

A tervezett pénteki napirend

08.30 Nyitott versenyszám 110 cm-en
09.30 Négy éves lovak elődöntő, lovak stílus versenye
11.00 Öt éves lovak elődöntő, lovak stílusversenye
13.32 Hat éves lovak elődöntő, lovak stílusversenye
15.44 Utánpótlás lovak elődöntő 130-135 cm-en

Kép-szöveg: Kovács Iván

Hozzászólás (0)