Lovas ezüst és bronz Kecskeméten
Sport

Lovas ezüst és bronz Kecskeméten

A szabadtéri szezont követően beindult a fedettpályás időszak a díjugrató sportban. Kecskeméten, az Airvent Lovas Club otthonában rendeznek a hétvégén országos minősítő fedeles díjugrató versenyt. A helyszín közelsége és a magas színvonal halasi lovasokat is a hírös városba csábított. Az amatőröknél Bölecz Virág Ráhel Filiberttel ezüst, a hatéves lovak versenyében Füzér Flóra Chiara nyergében bronzérmet nyert a pénteki nyitó napon.

A lovasoknál a tél közeledtével sem áll le a versenyrendszer. Ahogy vége a szabadtéri szezonnak, indulnak a fedeles versenyek. A hétvégi kecskeméti fedettpályás minősítőn az ország díjugrató színe-java megjelent. Ez a magas nívó  jó megméretést kínál a halasi lovasoknak is, akik remekül indítottak.

A díjugratásban versenybíróként is közreműködő Bölecz Virág Ráhel itt díjátadás közben (jobbról az első)

Bölecz Virág Ráhel az amatőr kategóriában, a sokat látott és tapasztalat lovával, Filiberttel teljesítette második helyen a 110 cm-es akadályokkal nehezített kétfázisos versenyszámot. Füzér Flóra Chiara (címképen) nevű lovával már az egy hónapja Kiskunhalason rendezett országos díjugrató tenyészversenyen is a legjobbak között szerepelt és éppen csak lecsúszott negyedik helyével a dobogóról. Flóra pénteken a 2012-es születésű pej kancájával előbbre lépett Kecskeméten, mert a 6 évesek közötti számban harmadikak lettek. Mindkét érmes lovasunk a Kiskunhalasi LTSE sportolója, edzőjük Füzér Gábor.

A versenyek szombaton és vasárnap is folytatódnak a megyeszékhelyen és további jó eredményekre számítanak a halasi lovasok.

KI, archív fotók