Lovastorna érmek Kaposvárról
Sport

Lovastorna érmek Kaposvárról

Több kategóriában is helytálltak a Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület lovastorna versenyzői a hétvégén Kaposváron rendezett Tavasz Kupán. Műlovon és lovon is neveztek a halasi lovastronászok és az érmek mellett értékes pontszerző helyeket is begyűjtöttek - tudatta hírportálunkkal Rózsahegyi Róbert az egyesület elnöke, egyben a csapat vezetője.

Kétnapos lovastorna versenynek adott helyszínt a Kaposvári Lovasakadémia a hétvégén. A nyolc csapatból álló mezőnyben közel hetven induló mutatta be gyakorlatait. A nem rég alakult, de egyre jobb eredményeket elérő Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület lovastorna csapat tizenhárom sportolóval vett részt a versenyen.

Rékasi Dorka vállon állás gyakorlat közben

A kategóriákat, amelyben kiskunhalasi érdekeltségű versenyző lépett fel a szakértő zsűri előtt szombaton rendezték. A halasi lovastornászok szépen kidolgozott, jó eredményre esélyes bemutatókat adtak elő. Egy különleges díj is kosztásra került, ami épp egy halasi sportolót érintett. Vancsura Ilona, a mezőny legfiatalabb versenyzőjének járó elismerést kapott. A bandérium lovastornászainak felkészítését Ács Alexandra, Benke Anita és Veimpert Nikolett edzők végezték.

Kocsi Linett ülés gyakorlat, oldalsó középtartásban

A kiskunhalasi helyezések:

Amatőr 1-es kategória:

1. hely, Mező Molli
3. hely, Karaszi Judit
4. hely, Juhász Csenge
5. hely, Béressy Réka
6. hely, Török Réka

Karaszi Judit a műlovon, híd gyakolrat közben

Amatőr 2-es kategória:

5. hely, Gillich Bori
6. hely, Zsebedics Boróka
7. hely, Ábrahám Zselyke
8. hely, Lengyel Janka
9. hely, Vancsura Ilona

Bédi Luca terpeszállásban a mozgó lovon

Amatőr lovas kategória

2. hely, Kocsis Linett
3. hely, Bédi Anna Luca
4. hely, Rékasi Dorka

A Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület lovastronászait, sok más érdekes program mellett, az április 29 és május 1. között megrendezésre kerülő CSI ** 42. Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyen láthatják. A Hirling József Lovasparkban tartandó háromnapos eseményre ingyenes a belépés.

Képek forrása: Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület