Lovastusa érmek Nagykanizsáról
Sport

Lovastusa érmek Nagykanizsáról

Nemzetközi és országos szintű versenyeket rendeztek Nagykanizsán a múlt hétvégén a lovastusa szakágban. A három számból díjlovaglásból, díjugratásból és tereplovaglásból álló összetett sportágban a nagy múlttal rendelkező Határőr Dózsa SE sportolói is nyeregbe szálltak és kiváló eredményeket értek el - tájékoztatott Tuska Pál, a klub elnöke.

A Határőr Dózsa SE lovasai a július 12-e és 14-e között megrendezett XXII. Nagykanizsai Military (lovastusa)versenyen vettek részt. Csodálatos környezetben a csónakázó tó partján, esztétikus, minden igényt kielégítő színvonalas akadályokat és kiváló rendezést biztosítottak a szervezők. Hét nemzet 120 sportolója várta a rajtot. A nemzetközi versenyszámok mellett a korosztályos championatus döntő versenyszámai is lebonyolításra kerültek. A halasi és a régió versenyzői nagyszerű eredményekkel örvendeztették meg a szurkolóikat.

Az ezüstérmes Mezei Lívia (balra) érthetően boldog az eredményhirdetésen

A legnehezebb CCI** kategóriában az első hat helyen öt válogatott osztrák sportoló között a második helyet sikerült megszereznie dr. Tuska Péternek Ben Bendegúzzal (címképen), alig 0,8 hibaponttal lemaradva a győztestől. Kiváló formája biztató a párosnak az Európa Bajnokság előtt, hiszen ez volt az egyik formába hozó versenye a lónak az éves edzéstervében. A másik nemzetközi versenyszámban a CCI* Tóth Noémi egy értékes 5. helyezéssel gazdagodott.

Fejes Kata veszi át a kupát az eredményhirdetésen

A championatus kategóriáiban az U-16 korosztályban Mezei Lívia (a Kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium tanulója) Hadvezérrel a döntőben elért 2. helyezése az ezüstérmet jelentette az összetett pontszámításban. Régiónkból a szegedi Fejes Kata az előkezdő ló kategóriában az idei évben Northstar XIV-7 Kormos nevű ménjével már a második aranyérmét szerezte. A versenyző a Kéktói Ménes SE sportolója.

Tuska Péter az eredményhirdetésen a díjátadókkal

A tiszteletdíjakat a verseny fővédnöke Cseresnyés Péter az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, Dénes Sándor Nagykanizsa város polgármestere valamint Süle Katalin a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala megyei elnöke adták át.

Tóth Noémi fogadja a gratulációt

Fotók: Gölles Martin