Lovastusázóinkat díjazták
Sport

Lovastusázóinkat díjazták

A Kiskunhalason rendezett lovastusa országos szakági közgyűlésen, a szakmai értékeléseken és terveken túl elismerések átadására is sor került, amelyben négy halasi érintettség okán is büszkék lehetnek a helyi lovas barátok. A jövő is biztatónak ígérkezik, mert dr. Tuska Péter minősült a lovastusa Európa-bajnokságra.

A Hirling Lovasparkban tartott közgyűlésen az év military lovasa címet dr. Tuska Péter (címképen középütt) vehette át a Közép és Észak Európai zóna 10. helyezettje. Ez az eredmény közel 20 ország versenyzői közötti nemzetközi minősítését mutatja, és egyben az EB kvalifikációját is jelenti. Az év military edzője címet a halasi Határőr Dózsa SE elnöke, edzője, Tuska Pál (címkép bal szélén) lett.

Tuska Pál, az év edzője a lovastusázóknál

A sportolók mellett lovak elismerést hoztak a Határőr Dózsa SE-nek, ami persze a lovasuk és az edzőjük munkáját is minősíti. Rádiháza Junior, a kezdőlovak bajnoki címét nyerte. (2013-.p.h.Calató x r. Unióla/Góliát, tenyészet: Kabala ménes Rádiháza, tulajdonos: Tuska Pál, lovasa dr Tuska Pál). Az év military lova Ben-Bendegúz (2005, p. h. Le Lou Cou x Korzóxx/karakórumxx,tenyészet: Prutkay Zoltán, tulajdonos: Tuska Pál) A ló Florestiben (RO) CCI*** versenyenelért 2. helyezéséért kapta a címet, ami egyben az idei év, 2019-es EB kvalifikációját is jelenti a lónak.

Rádiháza Junior, a kezdőlovak bajnoki címét nyerte

Tuska Pál, a Határőr Dózsa SE edzője a következőt fűzte hozzá az eredményekhez. „ Nagyon jó évet zártunk 2018-ban, minden versenyzőnk kitűzött célok elérésére törekedett. A szerencse is  mellettünk volt. Ez egy csapatmunka, a kitüntettek csak egy rész a teamnek. Többek között meg kell említeni Mezei Lívia OB ezüst érmét Ifjúsági csapatban, Tóth Noémi 2. helyét a kezdőlovak bajnokságában. Büszkék lehetünk Kovácsné Vetró Adrienn és Szikszai Zsófia teljesítményére is, akik pontot szereztek a minősítési táblázaton."

Az év military lova Ben-Bendegúz