Magabiztos győzelem, hazai pályán (galéria)
Sport

Magabiztos győzelem, hazai pályán (galéria)

A Kecel elleni, idegenbeli  győzelem után a Kiskunfélegyházát fogadta a Kiskunhalasi UKSC a megyei kézilabda-bajnokság utolsó előtti fordulójában. Demeter Ádámék számára azért is volt fontos ez a találkozó, mert ebben a szezonban most játszott utoljára hazai közönség előtt a csapat. A kevés cserével érkező vendégek ellen már az első félidőben jelentős előnyre tettek szert a halasiak, a vége pedig magabiztos siker volt.

Nagy harcban van a Kiskunhalasi UKSC és a Soltvadkert a megyei férfi kézilabda-bajnokságban a tabella első két helyéért. A halasiak számára csak a győzelem volt elfogadható a Kiskunfélegyháza elleni hazai találkozón, ha lépést akartak tartani nagy riválisukkal. Ráadásul ezen a találkozón játszott utoljára hazai közönség előtt a csapat az őszi szezonban. A meccs elején nagyon bekezdtek a csapatok, ugyanis még négy perc sem telt el, de már négy gól esett, kettő kettes leosztásban. Ezután viszont más fokozatba kapcsolt az UKSC, ráadásul Ifkovics Zorán is jól védett. 

A 10. percben 6-2, a 15. percben pedig 10-3 volt az állás. A nézők arra voltak leginkább kíváncsiak, hogy mikor éri el a tízgólos előnyt a hazai egylet, ez a 25. percben történt meg, ekkor 17-7-es vezetést jegyezhettünk fel. A szünetben 20-8-at mutatott az eredményjelző.

A szünet után sem változott a játék képe, a kevés cserével érkező vendégek kevés ellenállást fejtettek ki. Derekasan küzdöttek, de az UKSC sokkal lendületesebb volt. A különbség tovább nőtt, még akkor is halasi góloknak tapsolhatott a közönség, amikor emberhátrányban, sőt, kettővel kevesebben játszottak. Ebben a félidőben több kiállítás volt, mint egy forgalmas múzeumban, pedig nem volt durva a játék. Kiskunhalasi UKSC - Kiskunfélegyháza 36-22 (20-8). A bajnokságot a halasiak másik kiskunfélegyházi csapat ellen fejezik be, idegenben, jövő vasárnap.