Magyar bajnok lovastornászunk Kocsis Linett
Sport

Magyar bajnok lovastornászunk Kocsis Linett

Nagyszerű sikereket értek el a kiskunhalasi lovastornászok a Kaposvári Lovaskadémián hétvégén rendezett országos bajnokságon. A Hirling József Lovasparkban készülő egyesület tagjai közül magyar bajnoki címet nyert Kocsis Linett és dobogós helyezéseket is szereztek a Kiskunhalasi Lovasbandérium lovastorna szakosztály sportolói - közölte a jó hírt Rózsahegyi Róbert, az egyesület elnöke.

Tavaly szeptemberben alakult a lovastorna szakosztályunk és versenyzőink máris méltón képviselték a sikerekben gazdag halasi lovas hagyományokat az idei magyar bajnokságon Kaposvárott - nyilatkozta Rózsahegyi Róbert hírportálunknak.  A Kiskunhalasi Lovasbandérium tizenegy tornásza minősült a magyar bajnokságra és vállalta a megmérettetést. Három kategóriában szurkolhattunk a halasi színekbe öltözött sportolóknak - közölte az elnök.

A magyar bajnok Kocsis Linett aranyérmével és bajknoki serlegével

Elmondhatom, hogy a fiatal versenyzők mindegyike szépen helyt állt. Az amatőr műlovas 2-es kategóriában Gillich Bori  5. helyen végzett. Az amatőr műlovas 1-es kategóriában már dobogós helynek örülhettünk Mező Mollinak köszönhetően, aki harmadik helyen zárta a kétnapos versenyt. Mollinak kifejezetten jól sikerült a kűrje, amivel sokat javított az első napon teljesített kötelező utáni ötödik helyén. 

A Kiskunhalasi Lovabandérium lovastornászainak csapata Kaposváron

Az amatőr lovas kategóriában végig dominált a bandérium két versenyzője. Már az első nap a kötelezőkkel élre állt Kocsi Linett, szorosan mögötte pedig Bédi Luca végzett a második helyen. Vasárnap a kűrökkel tovább növelve előnyüket fejezték be a versenyt. Így amatőr lovas kategóriában magyar bajnok lett Kocsis Linett, a második helyen pedig Bédi Luca fejezte a bajnokságot. Köszönet a felkészítőknek, Ács Alexandrának, Benke Anitának és Veimpert Nikolettnek. A lovunkról se feledkezzünk meg, mert mindketten a kiegyensúlyozott formát mutató Brutus hátán mutatták be gyakorlatukat - zárta közlését Rózsahegyi Róbert.

Fotók: Kiskunhalasi Lovasbandérium