Magyar bajnok nyert Halason
Sport

Magyar bajnok nyert Halason

Bár regionális versenyt rendeztek, mégis országos szinten meghatározó versenyző győzött a legmagasabb akadályokkal épített pályán lovasparkunkban. Szilágyi Réka Médea of Brightness-szel hozta az első helyet a 130 cm-es, utolsó, legnehezebb körben vasárnap. Ugyanakkor halasi győzelemnek is örülhettek a helyi lovas barátok, mert a szombati 125-ös pályát Fodor Gábor vitte Felleg nyergében, Dr. Tuska Pál meg kétszer is aranyérmet kapott a hétvégén.  A Kiskunhalasi Lovas és Szabadidőközpont bizonyította, hogy az ország meghatározó lovasbázisa.

Regionális versenyt rendeztek a Hirling József Lovasparkban szombaton és vasárnap. A verseny vonzott a helyi lovasok mellett sok-sok az ország más területeiről érkező díjugratókat is. Az egyébként lovasbarát, kiváló körülmények mellett az is hívogatta a sportolókat, hogy augusztus  25-27 között országos minősítő és szeptember 7-10 között a legrangosabb nemzeti verseny, a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság is városunkban kerül megrendezésre. Érdemes tehát nálunk gyakorolni, felkészülni.

Szilágyi Réka (Prosper LK), a 2014-es fiatal lovas magyar bajnok győzött a legnehezebb, 130 cm-es számban Médea of Brightness nyergében

Tizenöt versenyszámot és majd háromszáz startot láthatott a közönség  a halasi regionális verseny két napján. Ebben a legnehezebb versenyszámot, a 130 cm-es akadályokkal nehezített vasárnapi kört Szilágyi Réka (Prosper LK)  Médea of Brightness nyergében nyerte. A páros 2014-ben a Nemzeti Lovardában tartott Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságon, a fiatal lovas kategória győztese volt. Nem véletlen érkeztek Halasra, ahogy sokan mások sem, hiszen szeptember 7 és 10 között városunkban rendezik öt év után újra az országos bajnoki döntőt, érdemes hát itt gyakorolni.

Az "öregek" bizonytottak a szombati 125 cm-es körben. Fodor Gábor (Felleg) és Rezgő Zoltán (K-Waimea) léptetnek az első és második helyért járó díjért

A regionális versenyen számos helyi siker született. Szombaton Fodor Gábor (Equirria LK) a 125 cm-es számot nyerte Felleggel. Ugyancsak aranyat gyűjtött Kovácsné Vetró Adreinn (Határőr Dózsa SE) Ravellel a 100 cm-es nyitott számban. Több dobogós helyezés halasi lovasé lett szombaton. Így a 110 cm-es pályán elért második helyezése Dr. Tuska Pált (Campari), a 120 cm-es körben szerzett második helye meg Füzér Flórát (Chiara) dicséri.

A gördülékeny verseny biztosítéka a profi pályaépítő csapat

Dr. Tuska Pál Hadvezérrel a vasárnapi  90 cm-es nyitott számban lett második, majd ráadásként győzött 115 cm-en is Campari nyergében. Az ifjúságiaknál (115 cm) Pintye Réka (Határőr Dózsa SE) Athinával lett első, Pintér Dóra (Kiskunhalasi Lovasbandérium) T.T. Leonardóval a második helyen fejezte be a kört. Szintén halasi érdekeltségű lovas szerzett harmadik helyet a vasárnapi 125 cm-es számban, mégpedig Balogh Andrea Elenával.

Fodor Gábor utolsó ugrása az összevetésben, a szeptemberi Halasi Fiat OB főnyereményének (Tipo) előterében

A Hirling József Lovaspark megint bizonyította, hogy minden szinten képes a lovassport színvonalas kiszolgálására, amely egyben a helyi és környékbeli lovasoknak is remek lehetőséget kínál a bemutatkozásra. A rendezőknek meg jó felkészülés a további versenyrendezésekre, amelyek között a közeli jövőben nemzetközi szinten jegyezett megméretés is szerepel.

KI