Magyar bajnokok napja a lovasparkban
Sport

Magyar bajnokok napja a lovasparkban

Négy egyéni bajnokot avattak vasárnap a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság záró napján, a döntők napján. Gazdára talált a Fiat Tipo Krucsó Szabolcs (címképen) személyében a felnőtteknél. A halasi lovasok ott vannak a magyar elitben. Weinhardt Virág az ifiknél ezüstérmes, a felnőtteknél biztatóan szerepelt Fazekas István és Fodor Gábor a fináléban. A lovas térképen Halas megkerülhetetlen és megint bizonyította, hogy rendezői és sport szakmai téren egyaránt méltó a nagy elődökhöz, a Hirling örökséghez.


Először az amatőröknél avattak magyar bajnokot a halasi lovas arénában. Egy ismert név, 2014 amatőr bajnoka, Debreczeni Éva (Állatorvos-tud. Kar TL) izgalmas összevetésben elsőként indulva mutatott példát a higgadtan bátor versenyzésből. Erre mondják, hogy okos. Baby Queen-nel folyamatosan javuló teljesítménnyel hódították el a magyar bajnoki címet.

Debreczeni Éva és Baby Queen a tiszteletkörben

A nap második körében, az ifjúsági döntőben a helyi szurkolók örömére komoly sansszal startolt Weinhardt Virág (Equest Cha-Cha, Kiskunhalasi LTSE), a korosztály tavalyi bajnoka. Ezúttal is remekül, koncentráltan versenyzett, de Jármy Vincze elmúlt napokban magával hozott előnyét nem tudta lefaragni, így Alfa nevű lovával  a Némethy Bertalan Alapítvány sportolója lett az ifi magyar bajnok.

Jármy Vince köszönti kobakjával a közönséget

Weinhardt Virágot Kiskunhalas alpolgármestere, Farkas Dániel külön köszöntötte a város nevében és gratulált a közelmúltban elért ifi EB hatodik helyezéséért.

A fiatal  lovasoknál ismétlés történt, mert 2016 bajnoka, ifj. Lázár Zoltán harcos hozzáállással megint a dobogó legfelső fokára állhatott, amiben Lacrima di Felicita nevű lova sokat segített. A Lázár Lovaspark versenyzője szimpatikusan kiemelte csapatát, akik a mindennapokban segítik a sikerességben.

ifj. Lázár Zoltán a himnusz hangjai közben

A felnőtteknél végül tizenketten maradtak állva az alappályán. A délután háromkor kezdődő kétfordulós számban 150, majd 155 cm-es akadályok várták a lovasokat. A favoritok, Krucsó Szabolcs (Chacco Blue II, Krucsó Lovasklub) és az ötszörös magyar bajnok Horváth Balázs (PM Diana, Airvent Lovas Club) külön csatát folytatott, amiből Krucsó került ki győztesen.

A díjátadókkal együtt a felnőtt helyezettek az ereményhirdetésen

Krucsó Szabolcs a verseny után a következőket mondta: „Olyan lóval érkeztem a magyar bajnokságra, amely képességeit tekintve alkalmas volt a győzelemre is. Persze odáig hosszú az út. Horváth Balázs már rutinos magyar bajnoki nyerő, biztos voltam benne, hogy hibátlant megy. ez nagy nyomás volt, de Chacco segített a nehéz pillanatokba. A rendezés tetszett, Halason mindig jó versenyeket rendeznek. Nagyon örülök, hogy magyar bajnok lettem” – mondta 2017 felnőtt magyar bajnoka.

Rémi Gábor és Krucsó Szabolcs az autó átadáskor

A halasi lovasok is reményt keltően mentek a felnőtt döntőben. Nagyot lovagolt Fodor Gábor Rádiháza Echoval (Equrria LK) az első körben és harmadik helyről várta a folytatást, de a második körben magasnak bizonyult néhány akadály, így végül a nyolcadik helyen zártak. Fazekas István (Határőr Dózsa SE) Walterrel tudatos, a tőle megszokott higgadtsággal és eredményességgel lovagolva a hatodik helyen végeztek.

Fzaekas István és Walter a tiszteletkörben

Az eredményhirdetésen a díjakat Vitályos Eszter, európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár, Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Rémi Gábor, az FCA CEE magyarországi vezetője, Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere és Juhász Tibor versenymenedzser, a KB Autoteam Kft. tulajdonos ügyvezetője adták át. Rémi Gábortól a gratulációkon túl, először egy óriás slusszkulcsot, majd pedig a Fiat Tipot is átvett Krucsó Szabolcs, amellyel tiszteletkört tett a tapsoló közönség előtt.

A második legjobb halasi lovas a felnőtteknél Fodor Gábor az eredményhirdetésen

A versenyről készült részletes beszámolókat a bajnokság honlapján a www.dijugratoob.hu oldalon találhatnak a lovas barátok. Az OB-n történtekről a Halas Televízió sporthíradójában láthatnak összefoglalót és a Halasi Tükörben. A felnőtt egyéni döntőt a DigiSport csatorna teljes egészében rögzítette és a DigiSport 3-on vasárnap este 20 órától, a DigiSport 2-őn hétfőn hajnalban 00:05-kor tűzi műsorára.

Kép-szöveg: KI