Május 11-én kezdi az edzéseket a Szilády RFC (galéria)
Sport

Május 11-én kezdi az edzéseket a Szilády RFC (galéria)

Közel két hónapos szünetet követően május 11-től lesznek edzések a Szilády RFC sportolóinak, szigorú szabályok mentén. Vincze Attila sportigazgató érdeklődésünkre elmondta, hogy a műfüves pályán és a B-jelű játéktéren lesznek a foglalkozások, egymástól távol lévő csoportokban, amelyekben maximum hat fő lehet egyszerre. 

Szombaton délelőtt még elkészült az utolsó online edzés felvétele a Bundzsák Dezső Sportközpont műfüves arénájában a Szilády RFC tagsága számára. A remények szerint ez volt az utolsó ilyen alkalom, mert a kijárási korlátozások változása miatt hétfőtől lehet szabadtéri foglalkozásokat tartani a sportegyesületeknek. Az RFC természetesen kapott az alkalmon és rövid időn belül megalkotta a szabályozást, amelyek mentén elindulhatnak az edzések. Ezekről egyeztettek az érintett edzők.

Több online foglalkozást is rögzített a klub, ezeknek a felvétele során megtették a szükséges óvintézkedéseket. Május 11-től megint egy új korszak következik el az egyesület életében.  Heti három alkalommal, hétfőn, szerdán, pénteken lesznek 50 perces foglalkozások, kiscsoportos bontásban, egy egy közösségben maximum hat gyerkőccel. Két turnus lesz egy-egy napon, az edzők a szülőkkel egyeztetnek a csoportok összetételét illetően- tájékoztatta szerkesztőségünket Vincze Attila sportigazgató. A részletekről minden szülő tájékoztatást kap.

Hozzátette: az edzéseket a B-játéktéren, illetve a műfüves arénában lehet, kell megtartani, kellő távolságra egymástól, a játékterek sarkában. Játékosoknak sportruházatban kell érkezni. - Szülők a foglalkozásokat májusban nem látogathatják, lelátón, a pálya körül, csoportosulni tilos. Öltözőt, várakozás és öltözés céljára májusban nem használjuk, szükségleteink céljából igen. Az edzéseket csak egészséges, szülői engedéllyel saját felelősségére látogathatja minden sportolónk, ezek nem kötelezőek, menet közben is lehet csatlakozni, de csak az edzővel való egyeztetés után- tudtuk meg a sportigazgatótól.