Még lejátszották a Fair Play Kupa halasi fordulóját (galéria)
Sport

Még lejátszották a Fair Play Kupa halasi fordulóját (galéria)

Még a koronavírus miatti meccs-stop előtt lejátszották a Bundzsák Dezső Sportközpont műfüves arénájában a Fair Play Kupa kiskunhalasi fordulóját. A bajai Bányai-szakgimnázium nem vállalta a tavaszi meccseket, így a szabályok szerint már minden résztvevő egy 3-0 arányú győzelemmel indított. A halasi középiskolásokra büszkék lehetünk, ugyanis a Tekó, a Szilády és a Dékáni is továbbjutott a megyei döntőbe.

Éppen belefért. A Magyar Labdarúgó Szövetség a koronavírus miatt felfüggesztette az összes utánpótlás-bajnokságot, illetve a Fair Play Kupát is. Ez utóbbi tavaszi területi fordulóját még sikerült megrendezni a tilalom előtt Kiskunhalason, a Bundzsák Dezső Sportközpontban. Sajnos foghíjas volt a mezőny, mert a bajai Bányai-szakgimnázium nem vállalta a tavaszi sorozatot. A halasi középiskolákat a Tekó, a Szilády és a Dékáni képviselte.

A lányoknál izgalmasan alakultak a mérkőzések. A Tekó két csapatot is csatába küldött, nekik a sziládysokkal kellett megküzdeni. A kiírás szerint a bajaiak távolléte okán a többiek eleve egy 3-0 arányú sikerrel vágtak neki a fordulónak. Az őszi és a tavaszi forduló eredményei alapján a II. Rákóczi és a Szilády jutott tovább a megyei döntőbe. A gólkirálynő: Barta Viktória (II. Rákóczi),
a legjobb játékos: Szabadi Liza (Szilády), míg a legjobb kapus: Buknicz Kata (Tekó Fakó) volt.

A fiúknál is nagy csata volt. A Tekó mellett a Szilády, a Dékáni és a kiskőrösi KEVI meccselt egymással. A tét a csoportelsőség volt, ugyanis ebből a kvartettből csak a legjobb jutott tovább a megyei döntőbe. A győzelmet a Dékáni szerezte meg a Tekó előtt. A különdíjasok sorában a gólkirály Csonka Ferenc (Tekó) volt, a legjobb játékosnak Orcsik Márkot (Dékáni), míg a legjobb kapusnak Pivarcsi Zoltán (KEVI) választották. A folytatás mikéntjéről a Magyar Labdarúgó Szövetség dönt. (Összefoglaló a kedd esti Sportmagazinban.)