Merészebb álmokat mertünk szövögetni...
Sport

Merészebb álmokat mertünk szövögetni...

- Amennyire kilátástalannak tűnt a kezdés, annál sikeresebben zárult. Mindennek meg van a miértje, nincsenek véletlenek- fogalmazott értékelésében Kocsis József, az első osztályú tenisz bajnokságot megnyerő HTC-Római Teniszakadémia csapatvezetője. Jövőre jöhet az elitosztály, a Szuperliga.

Egyetlen vereséget szenvedett a Halasi Tenisz Club-Római Teniszakadémia csapata az első osztályú csapatbajnokságban. A hazai kezdés nem sikerült jól, utána viszont ellenállhatatlanok voltak a fiúk. A pécsi döntőben aztán felértek a csúcsra és fennállásuk legnagyobb sikerét érték el azzal, hogy megnyerték az első osztályú csapatbajnokságot. Kocsis József csapatvezetőt kértük egy rövid értékelésre. - A 2019-s tenisz OB I. osztályban való indulás nagy nehézségekbe ütközött, mivel két meghatározó csapattagunk is visszamondta a szereplését.  Ráadásul még más előző évben a csapatot erősítő tag is jelezte, hogy nem tud rendelkezésre állni. Egy szerencsés véletlennek köszönhetően találtunk rá a tehetséges fiatalokat szakosztályukban tudó Római Teniszakadémiára, akik örömmel vették fúziós ajánlatunkat. Így 9 olyan teniszezővel tudtunk nevezni, akikkel már merészebb álmokat kezdtünk szövögetni. Nem nagyon rejtettük véka alá, ha már így alakult, akkor nyerjük meg az első osztályt.  Persze ez egy kicsit korai kijelentés volt az elején, pláne, hogy az első mérkőzésen kikaptunk, de Bebtó Istvánnal, a Római Teniszakadémia szakosztályvezetőjével mi bíztunk a sokkal jobb folytatásban. A siker titka pedig az intelligenciában keresendő- mondta Kocsis József.

Erős kerettel vágtak neki a bajnokságnak

- Mit értesz intelligencia alatt ebben az esetben?

- A csapattagok minden egyéni érzést, akaratot, érdeket alárendeltek a csapat sikerének. Nem volt egyetlen alkalommal sem, hogy valaki nem értette volna meg, most helyette más fog játszani, mert esetleg nem megy neki úgy. Sőt, volt olyan is, amikor saját maga javasolta, hogy helyette játsszon más valaki, mert ő most jobb. A srácok az első ismerkedő találkozáskor már úgy fogadták egymást, mintha már hosszú évek óta egy csapatban egy célért küzdenének, és ez kitartott a bajnokság teljes ideje alatt.

- Akkor jöhet a Szuperliga?

- Természetesen vállaljuk a megmérettetést a Szuperligában. Ott egy kicsit más a lebonyolítás 5 egyéni 2 páros mérkőzés lesz, sokkal koncentráltabb erőviszonyokkal. Sok hibázás nem fér bele, hiszem, vagyunk olyan erős egységben, hogy egy tisztes helytállásra leszünk képesek, és stabil, állandó tagjai leszünk a magyar teniszelitnek.