Miért vártam 40 évet, hogy újra Halasra jöjjek?
Sport

Miért vártam 40 évet, hogy újra Halasra jöjjek?

1980-ban járt utoljára Kiskunhalason, saját bevallása szerint is éppen ideje volt, hogy ismét ellátogasson hozzánk. Abba a városba, ahol nagyszüleinek, valamint édesapjának is óriási respektje volt, van és lesz is.  Knézy Jenő volt a Forrás-Új Tükör Klub vendége, a beszélgetésből sok mindent megtudtunk tőle. Abban is biztosak lehetünk, hogy újra eljön és erre már nem kell 40 évet várni.

Tényleg jó fej a „kis Knézy”. A Forrás-Új Tükör Klub végén mondta ezt távozóban egy látogató, miután Knézy Jenő sok mindent elárult az életéből. A népszerű sportriporter nem bízott semmit sem a véletlenre, ugyanis már délután városunkba érkezett. Kíváncsi volt Kiskunhalasra, a nagyszülői házra, a Béke utca 4. szám alatt. A nagypapa, dr. Knézy Jenő és felesége is nagy népszerűségnek örvendett városunkban, a hallgatóság soraiban volt olyan, aki személyesen ismerte az „öreget”.  Náluk volt  szinte minden nyáron 1972 és 1980 között gyermekként a klub kedd esti vendége. Szép emlékei vannak Kiskunhalasról és ezt többször meg is erősítette az este folyamán.

Knézy Jenő ma már nem használja az ifjabb jelzőt. Azt mondja, édesapja halála után döntött így. A beszélgetés során kiderült, hogy válogatottságig vitte kosárlabdában, de egy súlyos sérülés 23 évesen leparancsolta a pályákról. Saját bevallása szerint sem tudta, hogy mit kezdjen magával. Édesapja a hóna alá nyúlt és az ismerettségét kihasználva beprotezsálta az ifjabb Jenőt az Eurosporthoz, az atlantai olimpián volt a premierje, Vitár Róbert szakkomentátoraként a kosárlabda-közvetítések alatt. Később megszerette ezt a hivatást, a Duna Televízióban és az M4 sporton is megtalálta a számítását. Október 1-től pedig új kihívást kapott azzal, hogy a győri polgármester személyesen kérte fel az ottani médiacentrum vezetésére. 

Megtudhattuk tőle, hogy három gyermeke van, a 24 éves és 21 éves fia már önálló életet él, míg 13 éves kislánya nagyon jól tanul. Nehéz elhinni róla, de alapvetően gátlásos, édesanyja a legnagyobb drukkere, rajongója. - Abban biztos vagyok, nem kell 40 évet várni arra, hogy újra Halasra jöjjek - mondta Knézy Jenő. (A teljes beszélgetést a Halas Televízió rögzítette és az év végén levetíti majd. Részleteket olvashatnak a jövő szerdai Halasi Tükörben egy gazdag és érdekes életpályából.)