MOL Magyar Kupa: a Szabadszállás jobb volt a KFC-nél (galéria)
Sport

MOL Magyar Kupa: a Szabadszállás jobb volt a KFC-nél (galéria)

Száznegyven nap után rendeztek ismét hivatalos labdarúgó-mérkőzést a Bundzsák Dezső Sportközpontban szombaton délután. A MOL Magyar Kupa első fordulójában az alaposan megfiatalított Faddikorr-Kiskunhalasi FC a Szabadszállás ellen meccselt. A halasiak a 84. percig tartották magukat, ezután öt perc alatt kétszer is betalált a vendégcsapat és továbbjutott.

Bár a megyei I. osztályú bajnokság csak három hét múlva rajtol, a MOL Magyar Kupában már megkezdődtek a küzdelmek. A Faddikorr-Kiskunhalasi FC a Szabadszállással meccselt szombaton délután a Bundzsák Dezső Sportközpontban. A két csapat tavaly szeptember 28-án találkozott utoljára a bajnokságban, akkor 3-3-as eredmény született. Azóta a halasi csapat kerete alaposan kicserélődött, megfiatalodott, az akkori kezdőből csupán Döbrentei Dávid maradt hírmondónak, míg a vendégeknél heten is tagjai voltak a tavalyi és a mostani csapatnak. 

A kánikulában megrendezett találkozón sokáig nagyon jól tartotta magát a hazai csapat. A halasiak edzője, Agócs Zoltán pedig buzdította játékosait és az ivószünetet is jól kihasználta. Helyzetei a szabaszállásiaknak voltak, de a veszélyes szituációknál Lengyel Péterre is szükség volt, hogy nem kapjanak gólt a halasiak. A második 45 percben látszott, hogy a vendégek a rendes játékidőben akarják eldönteni a továbbjutás sorsát.

Döntő momemtumnak bizonyult, hogy Horváth Bence, a hórihorgas csatár, a 73. percben pályára lépett. Látszott, nála jó helyen van a labda, kapufát is lőtt. A halasiak a 84. percig tartották magukat, akkor Hegedűs Edvin vette be a hazai kaput. A gól benne volt a levegőben, addig a pillanatig négy kapufát is lőtt a vendégcsapat,  volt olyan, hogy egy támadáson belül kettőt is. A továbbjutás sorsa a 89. percben dőlt el, akkor Horváth Bence emelt a halasi kapuba. Faddikorr-Kiskunhalasi FC - Szabadszállás 0-2. A KFC küzdött, hajtott, de ezen a találkozón jobb volt a rutinosabb ellenfél.