Működött a sziládys gólgyár (galéria)
Sport

Működött a sziládys gólgyár (galéria)

Gólzáporos győzelmet aratott a Kiskunhalasi Szilády RFC az U16-os megyei bajnokság szombat délelőtti találkozóján. A Harta csere nélkül érkezett a meccsre, ráadásul kapusuk sérülése miatt a második félidő felétől emberhátrányban játszottak. A 17 halasi találatból Fenyvesi Bálint egymaga hatot vállalt.

Tulajdonképpen a 18. perctől csak az volt a kérdés a Szilády RFC - Harta U16-os labdarúgómérkőzésen, hogy hány gólt szerez a hazai csapat. A vendégek becsülettel küzdöttek az első negyedórában, ám borítékolható volt, ha az első találatot beszedik, akkor megszűnik az ellenállásuk. Így is lett, a csere nélkül érkező hartaiak kapusa, az egyébként jól védő Énisz Roland a 18. percben piszkálta ki először a labdát a hálóból, ekkor Fenyvesi Bálint volt eredményes. A félidő hátralévő 27 percében még hét alkalommal kellett megismételnie ezt a mozdulatot, a 20. percben például kétszer is. A szünetben 8-0 arányú sziládys vezetést rögzített a jegyzőkönyv. Bisztrovics Róbert, a halasiak edzője azt kérte tanítványaitól, hogy a második félidőben is ennyi gól szerezzenek.

A fiúk majdnem maradéktalanul teljesíteni tudták a kérést. Tovább nőtt a különbség, a cserék is játéklehetőséget kaptak. Közülük Molnár Barna kétszer, Hideg Máté pedig egyszer volt eredményes. Ráadásul megsérült a vendégek kapusa, ezért egy mezőnyjátékos állt be a helyére, így emberhátrányban játszottak a hartaiak. A halasiak a 17 szabályos gól mellett több lesgólt is elértek. A különbség a látottak alapján egyáltalán nem volt túlzó, a hajrában egyébként az ellenfél is szépíthetett volna. Szilády RFC - Harta 17-0. Összefoglaló a kedd esti Sportmagazinban.