Nagy küzdelemben vesztett az UKSC (galéria)
Sport

Nagy küzdelemben vesztett az UKSC (galéria)

Izgalmas, fordulatokban bővelkedő mérkőzést játszott egymással a serdülő III. osztályú kézilabda-bajnokság közép-keleti csoportjának rangadóján a házigazda Kiskunhalasi UKSC és az Algyő. A tét nagy volt a péntek délutáni mérkőzésen, a győztes várhatta élről a tavaszi folytatást. A halasiak becsülettel küzdöttek, többször talpra álltak, az algyőiek minimális különbséggel tudtak nyerni.

A női kézilabda újabb szegmense kapott nagyobb figyelmet és érdeklődést pénteken délután a Horváth István Sportcsarnokban. A Kiskunhalasi UKSC serdülő III. osztályú lánycsapata játszott fontos mérkőzést az Algyő ellen. Az utolsó őszi forduló előtt jobb gólkülönbséggel állt az élen a csongrád megyei csapat, természetesen Ifkovics Zorán tanítványainak az volt a célja, hogy megelőzze riválisát. Nos, az előzetes figyelemfelhívásnak köszönhetően szépszámú közönség előtt várták a kezdést a csapatok, még egy lelkes B-közép is biztatta a halasiakat dobokkal és dudákkal felszerelkezve.

A találkozót a vendégek kezdték jobban, az első két percben kétgólos előnyre tettek szert. A halasiak utána érkeztek meg a meccsbe, Fekete Nóra szerezte meg hazaiak debütáló találatát. Az egész félidőre az volt a jellemző, hogy az algyőiek voltak előnyben, de ez nem volt tetemes. Egy-két gól volt a különbség, talán az döntött az ellenfél javára, hogy a támadásaikat pontosabban fejezték be. A 21. percben 6-9 volt az állás, a 25. perc végén pedig 11-7-es vendégvezetést mutatott az eredményjelző. A szünetben Ifkovics Zorán azt kérte tanítványaitól, hogy legyenek eredményesebbek a ziccerek értékesítésénél. Biztatta tanítványait, hogy benne van a mérkőzésben a halasi győzelem is.

A második félidőt is az algyőiek kezdték jobban, két gyors gólt szereztek. A negyedik és a hetedik perc  között viszont zsinórban 5 halasi találatot jegyezhettünk fel, lendületben volt a hazai csapat és a hatgólos hátrány egyre apadt. Ez a hullámzás a folytatásban is jellemző volt a játékra. A 12. és a 17. perc  között az Algyőnek volt egy 4-0-s szériája, a 19. és a 23. perc közötti időszakot az UKSC nyerte 5-0 arányban. Úgy tűnt, hogy akár a fordítás is benne van a mérkőzésben, kockáztatott a Kiskunhalas, de ez hibákat is eredményezett, az algyőiek higgadtabbak voltak, így minimális különbséggel nyerték meg a fontos mérkőzést. Kiskunhalasi UKSC - Algyő 23-25, Gárgyán Kíra volt a legeredményesebb 7 góllal. (Részletek a keddi Sportmagazinban és a szerdai Halasi Tükörben.)