Négy halasi játékos az I. Szikora Melinda Kapustáborban
Sport

Négy halasi játékos az I. Szikora Melinda Kapustáborban

Szikora Melinda táborvezető irányításával húsz utánpótlás korú kézilabda kapus sajátíthatta el a különleges poszt fizikai, technikai, taktikai alapjait Kiskunmajsán a Városi Sportsportcsarnokban a múlt héten. A húsz kiválasztott között négy Kiskunhalasi UKSC játékos is helyet követelt magának.

A kapustábor ötlete Járdi Ádámtól a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség elnökétől származik, aki eddigi, még viszonylag rövid vezetői időszaka alatt is már jó néhány, a sportágat alapjaiban megújító kezdeményezés „motorja” volt. A kapustábor szakmai vezetésére, irányítására, az edzői feladatok ellátására az ország legjobbjait sikerült Kiskunmajsára csábítani. A táborvezető Szikora Melinda volt, aki kiskunmajsai pályakezdése után 2006 és 2008 között a Kiskunhalas NKSE kapuját is bravúrosan védte, majd bizonyított a Ferencvárosban és a válogatottban is.

Az ő munkáját segítette Sugár Tímea 101-szeres válogatott, aki szintén meghatározó éveket töltött Halason, valamint Duleba Norbert az FTC felnőtt csapatának kapusedzője, Nagy Zoltán a MOL-Pick Szeged és az utánpótlás válogatottak kapus edzője, és nem utolsó sorban Péter László. A táborba csak pályázat útján (jelentkezési lap, motivációs levél, edzői, egyesületi ajánlás) lehetett bekerülni.

A halasi kézilabda utánpótlás erejét jelzi, hogy városunkból négy kapus is részese lehetett az óriási lehetőséget és motivációt jelentő, egy hetes tábornak. Molnár Gréta, Malustyik Laura, Bertalan Hanna és Földi Bendegúz, a többiekkel együtt napi két edzésen vett részt, de a gyakorlati képzés mellett elméleti foglalkozások tették teljessé a programot. A kiemelkedő fizikai állapotot feltételező oktatás alapot jelentett a technikai, taktikai képzéshez is, így klasszis edzőktől tanulhatták meg a résztvevők a kapusposzt fortélyait.

A négy Kiskunhalasi UKSC játékos fáradtan, de sportpályafutásukat alapjaiban meghatározó élményekkel zárták a tábort. Biztosak lehetünk abban, hogy az itt tanultakat, ősszel a korosztályos bajnokságokban is kamatoztatják majd a gyerekek.