Nemzetközi lovasverseny: ez csak a kezdet...(galéria)
Sport

Nemzetközi lovasverseny: ez csak a kezdet...(galéria)

Kilenc év után rendezhet újra nemzetközi díjugrató lovasversenyt Kiskunhalas, a megújult, megszépült Hirling József Lovasparkban jövő hétfőtől egészen szerdáig zajlanak majd az események. A május elsejét a családok szórakoztatására szánják, nemcsak a hagyományos és nagy népszerűségnek örvendő kitartásos magasugratás lesz, hanem a Nemzeti Lovasszínház, a Kiskunhalasi Lovasbandérium bemutatói színesítik a programot. A három napos rendezvényre a belépés ingyenes lesz.

Ez csak a kezdet. Így fogalmazott Juhász Tibor, a Magyar Lovas Szövetség elnökségi tagja a nemzetközi lovasverseny kapcsán rendezett szerda délelőtti sajtótájékoztatón. A Hirling József Lovaspark kilenc év elteltével rendezhet ilyen rangos megméretést, de a célok még ettől is nagyobbak. Bányai Gábor Kiskunhalas és körzete megválasztott országgyűlési képviselője szerint az elmúlt időszak fejlesztései sokat jelentettek a városnak és a magyar lovassportnak is. -  A Hirling József Lovaspark nemcsak versenyeknek, hanem más rendezvényeknek is helyet adhat, rendezvényközpontja lehet Kiskunhalasnak, Bács-Kiskun megyének. Nagy öröm, hogy újra nemzetközi versenynek lehet házigazdája a város, az elmúlt időszakban komoly fejlesztések zajlottak és a közeljövőben további beruházások várhatóak a bázison- jelentette ki Bányai Gábor országgyűlési képviselő. 

- Ez egy nagyon fontos esemény a városban, azért dolgoztunk az elmúlt években, hogy ugyanazt a rangot visszakapjuk, mint ami a korábban megszokott volt. Mérföldkőnek számít ez a nemzetközi verseny, ehhez kellett, hogy fejlesztések történjenek a lovasbázison. Másrészt, hogy szakmai irányítása legyen a lovasközpontnak. Remélem, hogy a következő években ez megszokottá válhat és tudjuk fejleszteni még a pályát is- tette hozzá a közszolgálati televíziónak is nyilatkozó Fülöp Róbert polgármester.

- A három kiemelt magyarországi versenyhelyszín között, a Nemzeti Lovarda és Bábolna mellett a Hirling József Lovaspark is szerepel. Célunk az lehet, hogy jövőre világkupa pontgyűjtőnek számító megméretést rendezhessünk. Nemzetközi verseny utoljára 2011-ben volt Kiskunhalason, most újra lesz ilyen. A legfontosabb számunkra az, hogy minél több nézőnk legyen, a lovasszakma pedig vigye a város és az itteni szervező jó hírnevét - mondta Juhász Tibor, a Magyar Lovas Szövetség elnökségi tagja. 

Rózsahegyi Róbert versenyigazgató elmondta, hogy hetek óta zajlanak már az előkészületek a bázison. Nemcsak a munkáskezek dolgoznak a terület szépítésén, hanem a Kiskunhalasi Lovabandérium tagjai is készülnek, akik egy különleges bemutatóval kedveskednek majd a közönségnek. A versenyigazgató szerint május elsején olyan programok lesznek, amely a családok számára is kikapcsolódást nyújthat. Itt lesznek a Nemzeti Lovaszínház tagjai, a Százszorszépföld Egyesület pedig kézműves termékekkel várja a látogatókat. Ami a nemzetközi verseny szakmai részét illeti, jelezte részvételét a teljes magyar élmezőny és a kiskunhalasi lovasok is szeretnének jó eredményeket elérni hazai közönség előtt.