Nyilasi Tibor és a halasi esélyesek
Sport

Nyilasi Tibor és a halasi esélyesek

A Sport az Esélyért Kiskunhalasi Egyesület többedszerre kapott meghívást Budapestre, a Magyar Labdarúgó Szövetség 
Grassroots Igazgatósága által szervezett Esély fesztiválra. A halasi focicsapat tagjai az ezüstérem mellett életreszóló élményekkel gazdagodtak, többek között találkozhattak Nyilasi Tiborral is (képünkön).

A Vasas Pasaréti Sportközpontja volt a helyszíne az idei Esély Fesztiválnak, amelyet az MLSZ Grassroots Bizottsága szervezett. Mint megtudtuk, labdarúgókupára meghívást kaptak a Grassroots Szociális Labdarúgó Programban részt vevő, fogyatékossággal és hátrányos helyzetben élők csapataok. A  hat terület (a tanulásban akadályozottak, a középsúlyos értelmi fogyatékosok, a látássérültek, a hallássérültek, az állami gondoskodásban élők és a hajléktalanok) 4-4 csapattal képviseltetette magát, így 24 csapat 250 játékosa lépett pályára.

A Sport az Esélyért Kiskunhalasi Egyesület évek óta résztvevője a programnak, amelynek rangját mutatja, hogy megtisztelte jelenlétével Szekeres Pál miniszteri biztos és az egykori kiváló, európai Ezüstcipős labdarúgó, a Ferencváros legendája, Nyilasi Tibor is. - Második helyen végeztünk és büszkén álltunk a Kiskunhalas tábla előtt. Az Esély Fesztivál nagyon jó lehetőség a különböző szociális helyzetben élő sorstársak bemutatkozására. Óriási élmény mindannyiunknak, a focin túl is. A fiúk örömmel vesznek részt minden évben ezen ,és szinte versengenek sportolóink, hogy ki mehet el erre a sporteseményre - nyilatkozta a Halasmédiának Molnárné Gép Anikó elnök.