Nyolc sziládys gól az első osztályban (galéria)
Sport

Nyolc sziládys gól az első osztályban (galéria)

Kapott gól nélkül hozta le a Szilády RFC U12-es és U13-as csapata a szombat délelőtti első osztályú bajnoki meccseit. Az Orosháza ellen a halasi fiatalok mindkét meccsen négyszer vették be a vizitálók kapuját, így magabiztos győzelemnek örülhettek az edzők és a végig kitartóan szurkoló szülők. 

Két mérkőzést rendeztek szombaton délelőtt a Bundzsák Dezső Sportközpontban. Az első osztályú bajnokság Dél-Keleti csoportjában a Szilády RFC fogadta az Orosházi MTK-ULE csapatait. Az U12-es korosztály a műfüves arénában meccselt egymással, szépszámú közönség előtt. Dervaderics Gábor csapata egy kecskeméti vereséget követően lépett pályára a Békés-megyeiek ellen. A halasiak nagy lendülettel kezdték a meccsét, a 6. percben egy szépségdíjas lövéssel Supka Ádám okozott örömöt a hazai drukkereknek. Három perccel később Gáspár Zalán lőtt gólt, ezzel magabiztosabbá vált a vezetés. Volt még több lehetősége is a Sziládynak, de újabb gólokra a második harminc percig kellett várni. Gáspár Zalán és Teleki Dávid találatával remek RFC-siker született. Szilády RFC - Orosházi MTK-LUE 4-0 (2-0).

Az U13-as korosztály a B-pályán szerepelt az orosháziak ellen. Rencsár József csapata hasonlóan jól kezdte a mérkőzést, mint a fiatalabb korosztály. Az 5. percben Laskovics Bernát zörgette meg a vendégek hálóját. A folytatásban is a halasiak domináltak, amely a 16. percben érett újabb góllá. Májer Kristóf iratkozott fel a halasi góllövőlistára, így a meccs negyedénél már magabiztos volt a Szilády előnye. A félidő lefújása előtt két perccel Nagy Zsombor Bendegúz gondoskodott aról, hogy legyen miről beszélni a szünetben a kispadoknál. A fordulás után sok volt a szabálytalanság, a vendégek tördelték a játékot. A negyedik hazai gól egy szabadrúgás után, a felső léc segítségével született Laskovics Bernátnak köszönhetően. Szilády RFC - Orosházi MTK-LUE 4-0.