OB bronzos díjugrató csapatunk
Sport

OB bronzos díjugrató csapatunk

Csütörtöktől Budapesten, a Nemzeti Lovardában rendezik négy napon át a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságot, amelyen eséllyel startol több halasi lovas is a győzelemért és a jó helyezésekért. A felnőtt csapatverseny véget ért és ha a címvédés nem is sikerült, azért egy kiváló dobogós helyezés összejött. A főleg halasiakból álló Bács-Kiskun Megyei csapat a harmadik helyen végzett.

Egy éve a tisztán halasi sportolókból álló Bács-Kiskun Megye csapata magyar bajnok lett a Fiat OB-n (Weinhardt Virág, Chiclana, Fazekas István, Walter, Füzér Gábor, J'Taime és Füzér Flóra, Jethro, csapatvezető: Béressy Krisztián). Akkor elsőként a hírről a Halasmédia számolt be itt. A megyei csapatban az idén kis változás történt. Egy kecskeméti, de korábban halasi színekben is versenyző lovas, Horváth Balázs (PM Chaccera, Airvent LK)  került Füzér Flóra helyére, akinek nem állt rendelkezésre megfelelő ló az OB szinthez az idén.

Az OB harmadik helyezett Bács-Kiskun Megyei csapat a dobogó harmadik fokán (kép: Hajdu Krisztina)

Az új Bács-Kiskun Megyei díjugrató csapat (Weinhardt Virág, Kiskunhalasi LTSE, Equest Cha-cha, Fazekas István, Határőr Dózsa SE, Walter, Füzér Gábor, Kiskunhalasi LTSE, J'Taime, Horváth Balázs Airvent LK, PM Chaccera, csapatvezető: Nagy Antal) a magyar bajnoki harmadik helyet szerezte meg a pénteki csapat fináléban. Az együttes felkészülésének egy részét a Hirling József Lovasparkban végezte. A magyar bajnok csapat a Platthy József Régió együttese lett, a második helyen pedig a Némethy Bertalan Régió I. csapata végzett.

Szöveg: Kovács Iván, képek: Hajdu Krisztina