Ökölvívókra, edzőkre emlékeztek (galéria)
Sport

Ökölvívókra, edzőkre emlékeztek (galéria)

Sok száz nyertes mérkőzés, megannyi emlék és örömforrás a korabeli halasi közönségnek. A legendás idők voltak, amikor még a mozi vagy éppen az Ezerjó színpadán zajlottak az ökölvívó mérkőzések. Az akkori főszereplőkre, sportolókra, edzőkre emlékeztek meg a Halasi Box Club tagjai szerdán délután a római katolikus, valamint a református temetőben.

Egykori kiváló ökölvívókra, edzőkre, példaképekre emlékeztek meg  szerdán délután a Halasi Box Club tagjai. Először a római katolikus temetőt keresték fel, ahol elhelyezték a kegyelet virágait és mécseseit a síremlékeken. Varsányi Vera, a klub elnöke néhány mondatban felidézte a bokszolók, edzők pályafutásának legfontosabb eseményeit. Ebből aztán sztorizás kerekedett, a jelenlévők közül valamennyien hozzátették a maguk kis történteteit. 

Megemlékeztek Kiskunhalas díszpolgáráról, Csenki Ferenc edzőről, dr. Viszmeg Sándorról, Halász Péterről,  Halász Lászlóról, Király Balázsról, valamint a profi bajnok és válogatott Kincses Györgyről. A kápolnánál pedig mécsest gyújtottak azokért, akik nem a kiskunhalasi temetőkben nyugszanak. Az új református temetőben felkeresték Obendorf József sírhelyét, majd az egykori mérkőzéseknek helyet adót Ezerjó Étterem falán elhelyezett emléktáblát.