Öreg lovas nem vén lovas
Sport

Öreg lovas nem vén lovas

A legkisebbektől az idősekig, minden korosztály nyeregbe szállt szombaton a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságon. A gyermekeknél egyéni bajnokavatás volt, az ifi és fiatal vegyes csapatoknál szintén kiosztották magyar bajnoki érmeket. A slussz poénnak azonban az öregfiúk versenye bizonyult. Óriási érdeklődés mellett mérkőztek megy egymással a legkorosabb díjugratók. A halasiak, szinte minden kategóriában érdekeltek voltak és eredményesek, az öregfiúknál a bronzot szerezte meg a halasi csapat (képünkön).

Az ifjúsági kategóriában óriási a verseny és ebben egy halasi lovas élen jár. Weinhardt Virág Jármy Vince (Alfa) mögött a második helyről várja a folytatást Bognár Jen-Corral a vasárnapi döntőben. Virág egyébként a tagja volt a Máchánszky Gyula régió csapatának, amely az ifi-fiatal csapatversenyt nyerte (edző Füzér Gábor).

Weinhardt Virág a második helyen várja a döntőbeli folytatást vasárnap

A fiatal lovasoknál East  Winddel áll az élen a Gyula Farm Miskolc lovasa, Szuhai Péter áll az élen, de ott vannak a nyomában a második helyen Hollé Sára Dzsangóval és a harmadikon Máriás Sára (Debreceni LA KH) Cantus Clay-jel.

Szuhai Péter (East Wind) a fiatal lovasoknál jelenleg az első

Akiknek viszont már nem kell várni azok a gyermekek, mert ott birtokba kerültek a magyar bajnoki érmek a mai döntő után. Izgalmas szombat délutánt éltek meg az edzők és a szülők is a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság gyermek kategóriájának döntőjében. A két nap során domináló lovasok, a döntőben is helytálltak és hangulatos, de legfőképp szoros végjátékot kínáltak a Hirling Lovaspark közönségének.A harmadik helyért először Bosits Biborka léptetett az összevetésre. Egy akadályveréssel fejezte be Ami nevű pónijával a pályát a Bosits Lovasfarm sportolója. A harmadik helyért a következő lovasnak Kelemen Zsolt Péternek verőhiba nélkül biztos volt a bronz, ám Gizi nevű lova vert egy akadályt, így már az idő is szorította, végül gyorsabb volt az Orgoványi Lovas Klub díjugratója és övé lett a bronz. Az első helyért Hóman Gréta és Törő Csongor vetett össze. Gréta vágott neki először. Nagy bátorsággal, tempóval oldotta meg a faladatot hibátlanul Kalanddal az Airvent lovasa. A másodikként összevető Törő Csongor (edző Krucsó Ferenc) hibátlan ment szintén, ám Chacco Boy-jal hosszabb időt töltöttek a pályán, így 2017 gyermek bajnoka Hóman Gréta (edző Kormos János) lett.

Hóman Gréta Kalanddal tiszteleg a díjátadók és a közönség előtt

Az amatőröknél a középdöntővel együtt a csapatbajnoki címeket is eldöntötték. A versengésre tizenegy csapat nevezett és körről körre, szoros küzdelem volt a dobogókért. Végül Pest megye I. csapat nyert, a második Máchánszky Gyula régió és a harmadik Plathy József régió előtt.

Pest megye I. csapat nyert az amatőröknél

A legnagyobb várakozás azonban az öregfiúk versenyét övezte, amely délután 6-kor kezdődött. Lelkes bekiabálások vastaps és ováció övezte a fellépőket. Az egyéniben Szabó Gábor győzött, aki az édesapja a tavalyi magyar bajnoknak és sok más hazai és nemzetközi nagydíj győztesének ifj. Szabó Gábornak. Az édesapa hatalmas i iramban száguldott végig a összevetésben és megérdemelten győzött Busi Sándor (Equest Stella) és Benőcz Tamás (Spury) előtt.

Szabó Gábor a 2017-es veterán magyar bajnok emeli magasba a trófeát

A csapatversenyt a Máchánszki Gyula régió együttese nyerte a Némethy Bertalan régió előtt. A kiskunhalasi csapat, amely volt határőr lovasokból állt össze (Szikszai Lajos JÁTÉKOS, Kapoli István CICERO, Bajkai Sándor HADVEZÉR, Tuska Pál BEN BENDEGÚZ, Csapatvezető: Béressy Krisztián, címképen) a bronzérmes helyet szerezte meg.

Vasárnap reggel nyolc órakor kezdődnek a döntők a Hirling József Lovasparkban, ahová a belépés ingyenes. Az időrendhez katt ide!

KI