Országos elődöntőbe jutott a Kertváros (galériával)
Sport

Országos elődöntőbe jutott a Kertváros (galériával)

Magabiztos teljesítménnyel és a szurkolótábor hathatós, hangos támogatásával jutott be a diákolimpia játékos sportverseny országos elődöntőjébe a Kertvárosi Általános Iskola. A megye hat legjobb csapata Kiskunhalason mérte össze tudását, a kertvárosi sportcsarnokban nyolc feladat várt valamennyi résztvevőre. 

A Kertvárosi Általános Iskola volt a házigazdája a diákolimpia játékos sportverseny megyei döntőjének. A hazaiak mellett két kecskeméti, egy kiskunfélegyházi, egy solti és egy vaskúti iskola küldte el legjobbjait a csütörtöki megméretésre. Az ünnepélyes megnyitón a vendéglátók nevében Paczolayné Lusztig Beáta igazgatóhelyettes köszöntötte a csapatokat, majd Galamb Istvánné, a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület tiszteletbeli elnöke kívánt jó versenyzést a gyerekeknek. 

A lelátókat megtöltő szurkolók és diákok nagyon jó hangulatot teremtettek a csarnokban. Természetesen a legnagyobb biztatást a házigazda kapta, és a pályán kiválóan teljesítették a nyolc feladatot a kertvárosiak. Szinte valamennyi számban a legjobb idővel végeztek az élen, a karikakirakó tréfálta meg leginkább a halasiakat. Az utolsó szám a kötélhúzás volt, ahol minden erejüket bevetették a lányok, fiúk. 

A megyei döntőt a Kertvárosi Általános Iskola nyerte, második helyen a solti Vécsey Károly Általános Iskola, a harmadikon a kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, negyediken a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola, ötödiken a kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola, hatodik pedig a vaskúti Német Nemzetiségi Általános Iskola végzett. Az első két helyezett jutott be az országos elődöntőbe. További részletek a keddi Sportmagazinban és a szerdai Halasi Tükörben.