Paczolay Gyuláról nevezték el a tornacsarnokot (galéria)
Sport

Paczolay Gyuláról nevezték el a tornacsarnokot (galéria)

Mostantól Paczolay Gyula nevét viseli a Fazekas Mihály Általános Iskola tornacsarnoka, amelyben valamikor a névadó is olyan sokat tornázott a Jól Idősödök Klubja alapítójaként. Az ünnepélyes avatásra pénteken került sor, Kárász Páter intézményvezető  karizmatikus egyéniségként jellemezte Paczolay Gyulát. A rendezvényen részt vettek Kiskunhalas díszpolgárának családtagjai is.

Könnyek mossák a szemem, de ma már nem a magnéziumportól. Könnyes, csak az emlékeket szemezgetem, mint az apró gyermek valahol. Egy részlet abból a versből, amelyet Mészáros Csaba, Paczolay Gyula egykori tanítványa írt és mondott el néhai trénere tiszteletére. A kiváló testnevelő tornaedző, nemzetközi pontozóbíró, Kiskunhalas díszpolgára 78 éves korában, júliusban hunyt el. Már akkor felvetődött a Fazekas Mihály Általános Iskolában, amelynek emblematikus pedagógusa volt, hogy Paczolay Gyuláról nevezi el a tornacsarnokát. Az ötletet tett követte pénteken pedig megtörtént az ünnepélyes névadó.

A jeles alkalomból egy kis kiállítást is meg lehetett tekinteni egykori fotókból, újságkivágásokból. Az ünnepségen részt vettek a családtagok is. Fülöp Róbert polgármester és Kárász Péter igazgató méltatta Paczolay Gyulát, aki sokat tett a halasi tornáért, a városért. Az intézményvezető azt is kiemelte, hogy több tanítványa jelenleg is az iskolában pedagógus és edző. Az intézmény énekkarának rövid műsora után az edzőteremben fitnesz és tornászbemutatót tekinthettek meg a vendégek. A folyosón lévő emlékfalnál hangzott el Mészáros Csaba verse. Az edzőteremben több kiváló tehetség bontogatta az elmúlt évtizedben szárnyait, a magyar férfi tornászválogatott itt edzőtáborozott a szöuli olimpiai előtt. Manapság is népszerű a tornászok és a fitneszesen körében.