Rákóczi Hadnagya: a Felsőváros újra döntőzhet (galéria)
Sport

Rákóczi Hadnagya: a Felsőváros újra döntőzhet (galéria)

Tizenkilencedik állomásához érkezett a Rákóczi Kupa kistestvére, a Rákóczi Hadnagya Kupa, amelynek a selejtezőiben idén tíz iskola indult. Az első körben öt csapat küzdött egymással a döntőbe, jutást jelentő csoportgyőzelemért. A Felsővárois-iskola, mint címvédő ismét hozta a kötelezőt, a Fazekas-iskola a harmadik helyért játszhat február 2-án.

2002-ben Fráter Sándor alezredes ötlete nyomán találták ki a Rákóczi Hadnagya Kupát, amelyet általános iskolák számára írtak ki. A selejtezőket követően a bronzmeccset és a döntőt ezúttal is a Rákóczi Kupa utolsó napján rendezik. Az oda vezető út első állomása kedden délután volt, amikor öt csapat vágott neki a küzdelmeknek. A Felsővárosi-iskola címvédőként vágott neki a küdzelmeknek, mellette még a Fazeka-iskola, a Szent József-iskola, a Csólyospálos és a Jánoshalma reménykedett.

A címvédő Felsőváros ismét döntőbe jutott

A tavalyi győztes ismét hozta a kötelezőt, két győzelemmel, két döntetlennel, 8 megszerzett ponttal lett első, így február 2-án ismét az aranyéremért játszhat. A második helyen a Fazekas-iskola végzett 7 ponttal, Tóth István csapata a harmadik helyért léphet pályára. A harmadik helyen a Szent József-iskola, negyediken a Csólyospálos, az ötödiken pedig a Jánoshalma végzett. Szerdán délután kiderül, hogy ki lesz a felsősök ellenfele a fináléban.